Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 101

Temat: Dziadek uderzył w bok i caly przód polecial...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

dobra dobra, KlaudioOs, sprzedałbyś mi swoją za 10900 zl?

- - - Updated - - -

i ciekawe czy wy brali byście te 8100 zł bo wątpie w to i sami byście byli zbulwersowani...

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

miałem dokładnie taka sama sytuacje tyle ze w aucie kilka krotnie tańszym bo w 145, Też miałem wypadek nie z mojej winy, i też ubezpieczalnia wypłaciła mi jakieś ochłapy przy szkodzie całkowitej, Więc musiałem działać w nieco inny sposób zeby odzyskać choć części pieniędzy, a i tak nigdy nie odzyskałbym choćby części tych pieniedzy co w to auto włożyłem.

Mozesz próbować z odwołaniem do TU, ze nie zgadzasz sie z wyceną auta, ja miałem takie prawo, ale znajomy rzeczoznawca odradził mi to przy aucie o takiej wartości jak moje.

Trzeba się pogodzić, że nie jest się winnym wypadku a i tak traci sie na tym sporo pieniedzy i nie tylko.
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Tak jak kolega wyżej wspomniał.. to stare auto jest jakby nie było.. trzeba brać to pod uwagę, mieć oczy dookoła głowy.. a jak pakujesz pieniądzy w naprawy i tuning to robisz to dla siebie, nikt inny pod uwagę tego nie weźmie a już napewno nie ubezpieczyciel.. więc co byśmy zrobili no trzeba przełknąć gorzką pigułkę wziąść kase i iść dalej w swoją stronę.. odwołać się z raz można, może coś dorzucą chociaż z 500zł.. ale żeby się odwołać też trzeba mieć ku temu jakiś solidny powód do podania "co Ci się nie zgadza w wycenie" bo powiedzenie bo na allegro stoją takie po 14000 to można sobie wsadzić bo stoją tam też takie po 9-10..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Jednak wydaje mi sie, ze cena rynkowa jest zanizona, bo taki samochod, z ta moca, rokiem itd. nie kupi się za takie pieniądze. 14 000 zl to minimum. A benzyniakiem nie mam zamiaru jezdzic.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-9...991762289.html

11 500zł .. może to nie 10 900zł ale to już w sumie to samo.. sądzę że da się zbić do tych 10 900zl..

a że zaniżona no trochę napewno wkońcu ubezpieczyciele jakby byli uczciwi to by zbankrutowali xD ale mimo to dużo nie wskurasz.. jak mówię żeby się odwołać trzeba coś konkretnego podać a nie sypnąć jakąś frazą.. jakby to była naprawa to inna sprawa.. bo oddajesz auto do serwisu, robisz odsyłasz fakturę i wypłacić mają tyle i masz w d*pie.. a tu nie masz na co się powołać za bardzo..

EDIT:
    Tak się zastanawiam czy wogóle ubezpieczyciel rozróznia w wycenach silniki 1.9 8v i 16v czy to dla niego to samo..
    Pozdrawiam Kuba

Mieszka w
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

odwołać się można, z bardzo prostym argumentem, ze auto było wyjątkowa zadbane i utrzymane jak na ten rocznik, w takiej sytuacji ważna jest bezwypadkowość - rzeczoznawca na pewno badał grubosć powłoki lakierniczej, jakie wyniki? + możesz przedstawić faktury z napraw jakie przeprowadzałes w ostatnim czasie, pokazując ile pieniędzy włożyłeś w samochód. Znam kogoś kto w taki sposób się bronił i uzyskłał chyba + 10%.

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    mieć oczy dookoła głowy..
    ja miałem, to wjechali mi z zaskoczenia w tyl

Tak się zastanawiam czy wogóle ubezpieczyciel rozróznia w wycenach silniki 1.9 8v i 16v czy to dla niego to samo..
    ceny aut brane są z kilku katalogów, a one raczej rozróżniaja wersje silnikowe,
    tak prawdę mówiąc rzeczoznawca przy oględzinach samochodu jest tylko i wyłacznie do wypełnienia papierków,
    ja miałem do czynienia z takim ''znawcą'' , któremu bym nie pokazał podstawowych uszkodzeń to by tylko zauważył uszkodzony zderzak. Nie chce nikogo obrażać, ale czesto tak niestety jest.
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Tak jak kolega wyżej wspomniał.. to stare auto jest jakby nie było.. trzeba brać to pod uwagę, mieć oczy dookoła głowy.. a jak pakujesz pieniądzy w naprawy i tuning to robisz to dla siebie, nikt inny pod uwagę tego nie weźmie a już napewno nie ubezpieczyciel.. więc co byśmy zrobili no trzeba przełknąć gorzką pigułkę wziąść kase i iść dalej w swoją stronę.. odwołać się z raz można, może coś dorzucą chociaż z 500zł.. ale żeby się odwołać też trzeba mieć ku temu jakiś solidny powód do podania "co Ci się nie zgadza w wycenie" bo powiedzenie bo na allegro stoją takie po 14000 to można sobie wsadzić bo stoją tam też takie po 9-10..
    mialem oczy do okoła głowy i co i gówno z tego inni jezdza i nie patrza. a co do tego ze ludzie pchaja w tunig to nie moja wina ja tego nie robilem... za 9-10 tys to kupisz benzyne ktorej ja nie chce i ciekawy jestem za ile ty byś sprzedawał swoją belle pewnie mini. 14000 zł

http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-9...991762289.html

11 500zł .. może to nie 10 900zł ale to już w sumie to samo.. sądzę że da się zbić do tych 10 900zl..

a że zaniżona no trochę napewno wkońcu ubezpieczyciele jakby byli uczciwi to by zbankrutowali xD ale mimo to dużo nie wskurasz.. jak mówię żeby się odwołać trzeba coś konkretnego podać a nie sypnąć jakąś frazą.. jakby to była naprawa to inna sprawa.. bo oddajesz auto do serwisu, robisz odsyłasz fakturę i wypłacić mają tyle i masz w d*pie.. a tu nie masz na co się powołać za bardzo..

EDIT:
    mi nie leży 3 drzwiowe auto i ta cena moze i dobra ale trzeba tez do niej dolozyc.

Cytat Napisał 1990mb Zobacz post
    odwołać się można, z bardzo prostym argumentem, ze auto było wyjątkowa zadbane i utrzymane jak na ten rocznik, w takiej sytuacji ważna jest bezwypadkowość - rzeczoznawca na pewno badał grubosć powłoki lakierniczej, jakie wyniki? + możesz przedstawić faktury z napraw jakie przeprowadzałes w ostatnim czasie, pokazując ile pieniędzy włożyłeś w samochód. Znam kogoś kto w taki sposób się bronił i uzyskłał chyba + 10%.
    i tak bede robił byłem u znajomego i mowil mi zebym poszedl do jakies prawnika i zeby mi pomogl z odwolaniem się (pismo)

Cytat Napisał 1990mb Zobacz post
    ceny aut brane są z kilku katalogów, a one raczej rozróżniaja wersje silnikowe,
    tak prawdę mówiąc rzeczoznawca przy oględzinach samochodu jest tylko i wyłacznie do wypełnienia papierków,
    ja miałem do czynienia z takim ''znawcą'' , któremu bym nie pokazał podstawowych uszkodzeń to by tylko zauważył uszkodzony zderzak. Nie chce nikogo obrażać, ale czesto tak niestety jest.
    moj chcial dużo wpisać ale nie mógł bo musial miec wszystko na zdj a nie bylo czasu rozbierac auta. i tak to by nic nie dalo bo przekroczyl cene rynkowa

i jak bym dostał powyzej 10 tys + odszkodowanie zdrowotne to mysle nad taka http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C26453737.html
    Ostatnio edytowane przez TriXter ; 30-01-2013 o 19:42

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

z tym akurat nie ma problemu, rozbierasz auto nawet u mechanika, dzwonisz do niego ze wyniknęły dodatkowe uszkodzenia widoczne po rozbiórce i robią dodatkowe oględziny, a od mechanika bierzesz fakturę i dajesz do TU i powinni ją pokryć. Bynajmniej ja również w taki oto sposób postępowałem. Trzeba sobie radzić w zyciu.
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał TriXter Zobacz post
    ciekawy jestem za ile ty byś sprzedawał swoją belle pewnie mini. 14000 zł
    No cóż ja mojej nie sprzedam wiesz tak jakby wkład w nią włożony przekroczył ze 3 krotnie wartość chociażby tych wymienianych tak często 14 tyś zł.. dlatego ja mam podwójnie oczy dookoła głowy i jak widzę kogoś mi na plecach w sypiącym się złomie to zmieniam pas itd.. bo mojego auta ubezpieczyciel na 100% nie naprawi.. ale nie to jest tematem sporu..

Zapomniałem że trzeba też wziąść pod uwagę utratę wartości która w przypadku włoskich aut jest dość szybka.. więc nie możesz też spodziewać się zwrotu "idealnej" dla Ciebie kwoty choćby z tego tytułu że przez okres użytkowania mimo napraw wartość auta spadła.. więc nie jest warta tyle samo co wtedy jak ją kupiłeś choćbyś i ty tak sądził, podobnie z moją i każdą inną..

Gdyby moja miała takie zderzenie jak Twoja to ze straty całkowitej dla pełnego zwrotu za auto i części w które w niej są to musiałbym jakichś 40 000zł się domagać.. ale co? g*wno bo przecież ubezpieczyciel tyle by mi nie dał żaden.. poprostu musiałbym wywalczyć dobrą kwotę możliwą razem z zabraniem wraku to chociaż jakieś części bym uratował..
    Pozdrawiam Kuba

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

ale dam sobie ręke uciac ze jak bys tak dostal tez byś probowal wyrwac wiecej kasy