Strona 7 z 43 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 422

Temat: [156] Zakup - Porady

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

marshall - koniec przygód z AR ?

- - - Updated - - -

Doczytałem w ogłoszeniu Czyli zmiana na inny model ... ?

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

źle doczytałeś ogólnie to padnie na 164 3.0 v6 z lpg mam inwestycje i troche $ potrzebny
    19" do 164 juz czeka tylko auta brak
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/czarna-alfa-s...981442870.html

a ta, wiem, że Płock ale egzemplarz łądny ponoc serwisowana przebieg 189 tysi jakos tak, koles zgadza sie na sprawdzenie auta...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pawel_Gtv
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Auto
    159 SW Ti

Domyślnie

hehehe... a co ona taka przykucnięta? To chyba jakiś sportpack iv Poza tym - ta alfa nie ma prawdziwego bose! Nie widać w bagażniku subwoofera ze wzmakiem, który powinien być zabudowany po lewej stronie. W przednich drzwiach od wewnątrz, oryginalne bose ma zaślepki zamiast tweeterów - tutaj jest widoczny tweeterek z jakąś naklejką bose... Widać jak na dłoni że to zwykła ściema. Nie odradzam Ci bo jej nie widziałem na żywo ale nie podniecaj się za bardzo

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

No o to chodzi, żeby sie nie jarac dlatego pytam. Fakt z tyłu jakoś nisko siedzi Nie wiem zatem czy jechac czy odwołać, czy gra warta świeczki, bo cena dosc atrakcyjna

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszLDZ Zobacz post

a ta, wiem, że Płock ale egzemplarz łądny ponoc serwisowana przebieg 189 tysi jakos tak, koles zgadza sie na sprawdzenie auta...
    Polerkę lakieru miałbyś za sobą
    Poproś kogoś z okolicy żeby skoczył na oględziny

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lukaszLDZ Zobacz post

Polerkę lakieru miałbyś za sobą
    Poproś kogoś z okolicy żeby skoczył na oględziny

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

Dzieki koledzy, troche zbiliście mnie z tropu i to dobrze, ta tylnia zawiecha i w ogóle, jestem chyba jednak na nie. Tak samo tłumik nie oryginalny, jestem zwolennikiem serii

Użytkownik Embrion
    Auto
    póki co tylko moto.

Domyślnie

Witam,pierwszy post więc i moje szybkie przywitanie. Trafiłem tutaj powiedzmy przypadkiem. Poszukuję samochodu dla siebie (ostatni opel corsa d 1.2) i od zawsze podobały mi się AR. Wczoraj postanowiłem zweryfikować czy na żywo samochód będzie spełniał moje wymagania. znalazłem w okolicy 147 1.6 105. Po oglądnięciu i przymierzeniu się do samochodu byłem zachwycony. Przejażdżka spotęgowała moje emocje. Postanowiłem,że w pieniądzach jakie chcę przeznaczyć teraz na zakup samochodu nie ma nic lepszego. Kupuję biorąc pod uwagę trzy rzeczy. Piękno/frajdę z jazdy/bezawaryjność. Wszystko inne na dalszym planie u mnie. W Alfie 2na3 cechy zgadzają sie idealnie. Nie powiem,bo przeczytałem sporo na tym forum przed zarejestrowaniem i poszukuję auta dla siebie. 147/156. Jeżdżę głównie na krótkich odcinkach po mieście więc wybór padł na 105KM benzynę, gdyż bez wariatora teoretycznie najlepsze rozwiązanie na miasto. Z drugiej strony jeszcze więcej pozytywów czytałem o silnikach diesla szczególnie 2.4, jednak już 1.9 to bardzo udana konstrukcja. Czy jest jakaś różnica pomiędzy awaryjnością tych samych jednostek silnikowych w 147 oraz 156 , ze względu np na większą ilość elektroniki? Wady w postaci delikatnego i kosztownego zawieszenia już znam. Jeśli zdecydował bym się na diesla, jestem w stanie ograniczyć dotychczasowe krótkie przejazdy po bułki do sklepu, bo wiadomo,że krótkie odcinki męczą diesla. Możecie coś polecić? Chcę konkretnie Alfę,a przeznaczyć max 10k plus jakieś pieniądze w razie ew. Naprawy. Może jest do sprzedania jakiś pewniak z małopolski? Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel_Gtv Zobacz post
    hehehe... a co ona taka przykucnięta? To chyba jakiś sportpack iv Poza tym - ta alfa nie ma prawdziwego bose! Nie widać w bagażniku subwoofera ze wzmakiem, który powinien być zabudowany po lewej stronie. W przednich drzwiach od wewnątrz, oryginalne bose ma zaślepki zamiast tweeterów - tutaj jest widoczny tweeterek z jakąś naklejką bose... Widać jak na dłoni że to zwykła ściema. Nie odradzam Ci bo jej nie widziałem na żywo ale nie podniecaj się za bardzo
    Akurat kolego ta sztuka ma oryginalne nagłośnienie Bose, woofer był opcją.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pawel_Gtv
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Auto
    159 SW Ti

Domyślnie

Być może- wygląda to sztucznie. Ciekawe tylko w takim razie, gdzie umieścili wzmaka w wersji bez woofera, bo przecież wiesz, że głośniki w bose nie były zasilane bezpośrednio z radia...