Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Poziom świecenia ksenonów

Bieszczad
    Gość

Domyślnie Poziom świecenia ksenonów

Koledzy,
    jak wiadomo nie jestem specjalnie tchniczny, moja 166 to wie na szczęście i sie nie psuje nic a nic.
    Poprzedni właściciel odpiął kostki od samopoziomowania świateł bo mu zbyt krótko świeciło. Ja chciałem żeby było zgodnie ze sztuką więc przypialem je z powrotem i okazało się że każde świeci na innym poziomie. Różnica jest duża. Tak duża ze regulacja pokretlem do ustawiania świateł jej nie obejmuje. Już myślałem jechać z tym do serwisu alfy ale z pieniędzmi teraz krucho a alfa stoi w garażu od jesieni wic na razie daje na luz. Macie jakiś pomysł?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Czyli jakbyś ręcznie nie pokręcił to nie wyrównasz poziomów? To w jaki sposób do tej pory świeciły. Nie możliwe żeby odpięte były na jednym poziomie a po podpięciu nie dało się ustawić. Dobrą śrubką kręcisz? Ponieważ nie raz się już spotkałem z tym błędem. Kręci się tą na silniczku. Imbusem. Jak wkręcasz (obrót zgodny ze wskazówkami zegara) to podnosisz wiązkę.

Bieszczad
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Czyli jakbyś ręcznie nie pokręcił to nie wyrównasz poziomów? To w jaki sposób do tej pory świeciły. Nie możliwe żeby odpięte były na jednym poziomie a po podpięciu nie dało się ustawić. Dobrą śrubką kręcisz? Ponieważ nie raz się już spotkałem z tym błędem. Kręci się tą na silniczku. Imbusem. Jak wkręcasz (obrót zgodny ze wskazówkami zegara) to podnosisz wiązkę.
    Widzisz... Krecilem jedyną którą namierzylem. Wiążą sie dała regulować choć w niewielkim stopniu. Jak kostki były wyjęte świeciły równo. Dopiero jak wpialem i zaczęła sie samoczynnie regulacja przy zapłonie to sie poziom rozjechal i to dosyć wyraźnie.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Sprobuj je zamienic i zobacz jak sie zachowuja. wydaje mi sie ze albo masz walniete te silniki albo cos jest spieprzone w lampie. mocowanie. A masz od tego kogo przelozyc na probe?

- - - Updated - - -

Skad jestes?