WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Fakt, 2.4. Też mi się to nie wydaje, ale wyraźnie napisali, że winowajcą był ów "opiłek". A jak wygląda rozwalony 2.4 to widziałem swego czasu u Ciebie![]()
Seboo159 - brałbym tylko pod uwagę po rozmowie z ASO, w którym wymieniali. Pod warunkiem, że w ogóle coś Ci powiedzą.. jak nie to bym olał. ps. a gust i tak masz do bani![]()
Tomek dlaczego w 2.4 nie ma takiego problemu z klapami??Inaczej sa montowane bo nie rozumiem??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Czarny problem z klapami dotyczy 2.4 tak samo. szczerze to dopiero w 2.4 soe z nim spotkalem, jezdzac wczesniej 4 lata 1.9 nie bylo w ogole tematu kolektora - moze mialem farta :-) Ja swoj w 2,4 musialem wymienic (tzn pewnie bym zaspawal i wywalil te klapy gdybym wtedy o tym wiedzial a nie kupowal nowy...). W 2.4 nawet tych po 2007 nie ma tez chyba czegos takiego jak kolektor pozmianowy, a jesli jest to tez jest caly amelinowy, wiec to po czesci dobrze bo nie ma ryzyka ze klapa sie urwie...
Do bani z powodu innego wnętrza niż wszystkim się podoba?
A no to spoko lubię mieć inne zdanie niż wszyscy, jakoś nie lubię się dopasowywać jak większość
Tak jak pisałem dorwę z czarnym wnętrzem to zamierzam zrobić czarną podsufitkę itp.
a jak z jasnym to trochę odnowię i dodam akcenty.
...
Nie brałem pod uwagę silnika 2.4 a może warto?
Ostatnio edytowane przez Seboo159 ; 06-02-2013 o 08:48
Przeglądnij sobie dokładnie forum, a znajdziesz wszystkie plusy i minusy silników 2.4 JTDm, czy warto ?Nie brałem pod uwagę silnika 2.4 a może warto?
Wszystko zależy czego oczekujesz od samochodu:
Jeżeli chcesz oszczędnego (w miarę możliwości), tańszego w zakupie, jak i eksploatacji diesla to nie warto, lepiej poszukać 1.9 JTDm
Jeżeli chcesz poczuć moc, ale przeraża Cię spalanie np. w 3,2 v6, to warto zastanowić się nad 2.4 JTDm, oczywiście wcześniej upewnij się, czy stać Cię będzie na nią na dłuższą metę - większy, mocniejszy silnik, to w tym przypadku dużo większe koszty ewentualnych napraw etc.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
Panowie o ta bella?
http://autoemocion.pl/samochody-267-...ULL-OPCJA.html