Ja też, choć może w nieco bliższych niż yoozefaż mi się wierzyć nie chce że to ma jakiś związek...... Pewnie tak makaronom niechcący wyszło bo logiki w tym nie ma
![]()
Ja też, choć może w nieco bliższych niż yoozefaż mi się wierzyć nie chce że to ma jakiś związek...... Pewnie tak makaronom niechcący wyszło bo logiki w tym nie ma
![]()
Jasne, że opiszętutaj kolega też miał problem z sterowaniem klimatyzacją
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...lp-needed.html
i rozwiązaniem było ucięcie wtyczki i przelutowanie kolorów ! zniknie mi tylko sterowanie w kierownicy...
kolego ucięcie wtyczek i przylutowanie załatwia sprawę, ja tak zrobiłem i działa wyśmienicie, tylko wyjmij obydwie wiązki z auta i po kablach lecąc porównasz sobie że będzie to samo a sterowanie w kierownicy też zrobisz wystarczy w tej starszej instalacji poprowadzić jeden kabel, nie pamiętam teraz który bo z 4 lata temu to robiłem.
Byłem sprawdzić starą instalację i wyszło mi że wszystkie kable lutujesz kolorami tylko jeden kolor u ciebie jest chyba brązowo czerwony a w kupionej instalacji jest brązowo biały, co do sterowania radiem w kierownicy to u siebie masz wtyczkę z 3 przewodami a w nowo zakupionej instalacji 2 przewodową jeśli dobrze pamiętam to trzeba dodać jeden pomarańczowy kabel, i przełożyć wtyczkę (samą obudowę), przejrzyj dokładnie swoją instalację (te kable od sterowania) i w nowej instalacji wyprowadź kabel tak samo jak było u ciebie.
Ostatnio edytowane przez sqadak ; 24-07-2012 o 19:00
uciąłem i przelutowałem obie kostki, wszystko działa wyśmienicie ! nie mam tylko telefonu oraz tego sterowania w kierownicy... te rzeczy sobie odpuszczam , bo z telefonu w ICS i tak nie korzystam a sterowanie z kierownicy to tylko glośność, równie dobrze mogę gałeczką zakręcić- a w nowej wiazce nie mam wogole wtyczki na sterowanie w kierownicy... takze musialbym troche bardziej sie nameczyc z tym, bo musialbym rozbierac wtyczki - i mam tam chyba 3-4 przewodziki...nie mam juz sil zeby z tym walczyca tak to cała reszta działa ! później podeślę zdjecie tej nieszczęsnej wtyczki...
Ostatnio edytowane przez skladak ; 24-07-2012 o 19:02
Witam serdecznie
Orientuje się ktoś czy prawdą jest, iż w każdej AR 166 z silnikiem 3.0 ICS z systemem DSP jest montowany seryjnie ?
Pozdrawiam
Bzdura.
ICS był oczywiście standardowo we wszystkich 166. Ale DSP to opcja. Znajdziesz na forum i w instrukcji jak rozpoznac czy masz DSP.
To zasadniczo dobrze, moga nie windować cenytrzeba tylko skrzętnie zajść sprzedającego czy np jest wzmacniacz
![]()
Niech Ci prześle zdjęcie lewej wnęki bagażnika (po zdjęciu tapicerki). Na zmieniarce powinien leżeć wzmacniacz. Nawet nie musi wiedzieć do czego to jest. Jednak wydaje mi się że lepiej kupić dobry egzemplarz z forum a ewentualnie DSP dokupić. Te 500-600zł to max ile na to wydasz.
Zastanawiam się nad montażem tego DSP coraz poważniej, chociaż pierw zawieszenie.
Mam jeszcze dwa pytania,
1) dlaczego nie posiadam w radiu RDS
oraz..
2) mam w bagażniku kable od zmieniarki ale nie mam od wzmacniacza, na tylnej półce są maskownice ale nie wie czy są głośniki i teraz pytanie czy jest możliwe, że był w tym aucie DSP wraz z wiązką lecz ktoś po prostu wymontował wzmacniacz i zmieniarkę a wtyczki od wzmacniacza nie wiem obciął i zakleił to taśma. W ICS mam wszystkie gniazda zapełnione. A w radiu jest działający telefon, bo dodzwoniłem się na 112.