Witam wszystkichCzy jest możliwość zamiany skrzyni biegów w 156 1.9 JTD 110 KM z 2001 roku z 5-cio biegowej na 6-biegową? Czy nie będzie żadnych problemów z takim zabiegiem i wszystko pasuje PnP?
Witam wszystkichCzy jest możliwość zamiany skrzyni biegów w 156 1.9 JTD 110 KM z 2001 roku z 5-cio biegowej na 6-biegową? Czy nie będzie żadnych problemów z takim zabiegiem i wszystko pasuje PnP?
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Uu, spodziewałem się większego zainteresowania tematem.
jest taka możliwość.
Czyli taka podejdzie bez problemu, tak? Wygląda zupełnie jak moja. Oprócz samej skrzyni i lewarka co jeszcze do zmiany będzie?
też kiedyś myślałem o tym.. al, 6 biegów miały 16v i myślę że bez zmiany całych półosi się nie obędzie inna liczba ząbków, tak samo tarcza sprzęgłowa i docisk.. ale moglę się mylić
tarcza docisk taka sama przynajmniej w cf3 115km
Obudowa jest prawie taka sama. Jedynie jest dłuższa o ok 2 cm.
tylko nasuwa się pytanie. Po co tobie 6tka do tej mocy? No chyba że masz jakiegoś Asa w zanadrzu?
Mocno uposledzi te 110km napewno.
W niedalekiej przyszłości mam plany na małe modyfikacje. Dobrze wiedzieć, że da się to zrobić. Robię teraz dwumas i sprzęgło to pomyślałem, że skoro wszystko jest na zewnątrz to można się pobawić w taką zmianę, ale zostawię to na później jak już moc będzie wyższa. Dzięki za odpowiedzi![]()