Zaslepienie EGR nic nie dalo w moim przypadku. Wymienilem na nowy i to "zastawnowienie" ustapilo.
Zaslepienie EGR nic nie dalo w moim przypadku. Wymienilem na nowy i to "zastawnowienie" ustapilo.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wymieniłem czujnik w kolektorze, na razie jest wszystko dobrze tak jak było, swoją drogą czemu ten czujnik cały czas się tak zapcha sadzą? niedawno czyściłem i teraz wyciągnąłem znów syf.
Programowe wyłączenie go i całkowite zaślepienie załatwiło by sprawę? ja mam tą zaślepkę z dziurkami.
Czyściłem z 2 miesiące temu tak jak jest opisane w manualu o EGR. Samego kolektora nie czyściłem bo nie wiedziałem jak się za niego zabrać i jak wyciągnąć tą sadzę.
Wyczyszczone:
- czujnik podciśnienia w kolektorze
- overboost (przy okazji przeniosłem go o wiele wyżej), nie wiem czy go jednak nie wymienić..... gumowe wężyki wymienione
- klapa gasząca i mniej więcej wszystko wokół
- EGR (zaśpepka)
Słynny i znienawidzony błąd nie pojawia sięPod kompa podłaczyłem i też zero błędów. Zdecydowanie najwięcej ich było przez zaklejony czujnik podciśnienia.
Auto puszcza lekiego dymka po przekroczeniu 3 tys. obr. jednak myślę, że dopuszczalne.
Do czyszczenia niestety posostała mi turbina :/