Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Temat: Czy ktoś rozbierał poszycia foteli? Maty podgrzewania fotela

Użytkownik Alfa i Omega Avatar maestro
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie Czy ktoś rozbierał poszycia foteli? Maty podgrzewania fotela

Alo!

Jako że pare aut już sie miało i w każdym z grzaniem był ten sam problem - zastanawiam sie czy w Alfie nie bedzie to samo.
    W 99% przypadkach brak podgrzewania fotela to uszkodzenie termostatu. W autach które miałem (i miałem okazje naprawiać) termostat ten znajduje sie w tylnej częsci siedziska fotela, oczywiście w macie, ale bez problemu wymienialnym.
    1% to uszkodzenie mechaniczne maty czyli przerwanie obwodu - ale to jest bardzo rzadkie.
    Pomijam uszkodzenie wiązki czy przełącznika - to nie usterka samego układu podgrzewania.

Czy ktoś dobierał się do foteli, rozbierał je, przekładał coś może i natknął sie na to?

Termostat kosztuje grosze w porównaniu z komfortem powrotu podgrzewanego stołka

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tak jak Ci pisałem. Musisz wytargać fotel. Wypiąć z tyłu poszycie (zaciśnięte drutami na pręcie ramy) i wtedy jak ściągniesz tapicerkę będziesz miał termostat. Choć tak jak pisałem to jest zalane razem zespolone i nie wiem jak tam chcesz cokolwiek wymienić. Tak czy siak wyciągaj fotel.

Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

W różnych markach - od niemców przez francuzy do korei jest to wymienialne, wiec jak w Alfie bedzie wynalazek to bedzie to kolejna rzecz która bedzie dla mnie znakiem do rozstania

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

No może to wymienisz mi to wyglądało na niewymienialne. Idź wyszarpać fotele.

Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Pod blokiem nie bede działał - chociaż czemu nie... Na czwarte piętro nie bede tego tarabanił, w sobote bede "na wsi" to i podwórko i wszystko

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał maestro Zobacz post
    W różnych markach - od niemców przez francuzy do korei jest to wymienialne, wiec jak w Alfie bedzie wynalazek to bedzie to kolejna rzecz która bedzie dla mnie znakiem do rozstania
    jak Cie tak wszystko denerwuje to po co ja kupiles? trzeba bylo zostac we feancuzach i miec spokoj...

Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    jak Cie tak wszystko denerwuje to po co ja kupiles? trzeba bylo zostac we feancuzach i miec spokoj...
    Pozwolisz że to ja bede decydował czym bede jeździł.

A tak obiektywnie to o co Ci chodzi? Chce naprawić podgrzewanie fotela, być może 'sprzedać' patent na forum żeby każdy mógł to sobie naprawić za koszt piwa.

Po za tym nie rozumiem o co sie pieklisz, w różnych autach grzebałem i naprawiałem takie bzdurne rzeczy na które inni postawili krzyżyk - skoro jest tak w wielu markach to czemu nie miałoby być tak w Alfie?

Dziekuje za merytorycznego posta, który szalenie pomógł mi w rozwiązaniu problemu, który trapi z pewnościa nie tylko mnie. Ale Ty pewnie pojedziesz do mechanika/specjalisty/fachowca bo nie bedziesz sobie rąk brudzić.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 11-02-2013 o 20:40

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

naprawiam 95% rzeczy samemu. Po prostu nie mozna juz czytac jak w kazdym zalozonym watku wylewasz gorzkie zale jaka to alfa be, jakie beznadziejne rozwiazania ma i ze ja sprzedasz...

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

naprawiam 95% rzeczy samemu. Po prostu nie mozna juz czytac jak w kazdym zalozonym watku wylewasz gorzkie zale jaka to alfa be, jakie beznadziejne rozwiazania ma i ze ja sprzedasz...
    W sumie racja.

Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Gdzie tu wylałem jakieś swoje żale?
    NO GDZIE PYTAM SIE?

Cytat Napisał maestro Zobacz post
    Alo!

Jako że pare aut już sie miało i w każdym z grzaniem był ten sam problem - zastanawiam sie czy w Alfie nie bedzie to samo.
    W 99% przypadkach brak podgrzewania fotela to uszkodzenie termostatu. W autach które miałem (i miałem okazje naprawiać) termostat ten znajduje sie w tylnej częsci siedziska fotela, oczywiście w macie, ale bez problemu wymienialnym.
    1% to uszkodzenie mechaniczne maty czyli przerwanie obwodu - ale to jest bardzo rzadkie.
    Pomijam uszkodzenie wiązki czy przełącznika - to nie usterka samego układu podgrzewania.

Czy ktoś dobierał się do foteli, rozbierał je, przekładał coś może i natknął sie na to?

Termostat kosztuje grosze w porównaniu z komfortem powrotu podgrzewanego stołka
    Zapytałem czy ktoś to robił, lub wie coś na ten temat. To są żale? No to spoko.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 11-02-2013 o 21:29