Witam.
Jak w temacie podczas skrętu w lewą strone coś piszczy jak by pasek. Co to może być?
Pozdrawiam
Witam.
Jak w temacie podczas skrętu w lewą strone coś piszczy jak by pasek. Co to może być?
Pozdrawiam
Trochę zbyt ogolnie to napisales. Dzieje sie tak przy kazdej predkosci? na postoju przy kierownicy na maxa w lewo tez? Odglos pochodzi od toczenia sie czy raczej spod maski?
Dzieje się tak tylko i wyłącznie przy skręcie w lewą stronę. Oczywiście im "mocniejszy skręt" tym ten pisk głośniejszy na pewno słyszę go przy skręcaniu jadać wolno i na pewno jest słyszany jak parkuje. Przy większych prędkościach tego nie słyszę. Wydaje mi się ze to możne być pasek albo uszczelnienie lub pompa wspomagania się kończy.
Ważna inf dla mnie bo w mojej okolicy mechanicy robią wszystko od malowania do wymiany silnika na zasadzie "albo się uda albo się nie uda".
Ja mam taki sam problem tylko przy skręcie w prawo.
Podejrzewam że to jakiś wahacz, albo łącznik stabilizatora się kończy.
Mogła walnąć jakaś guma i całe smarowanie poszło się walić. Jedź na myjnię i doprze wymyj całe lewe nadkole. Jak po tym zabiegu na jakiś czas piszczenie ustąpi to na 90% masz przyczynę.
Takie informacje wyczytałem na forum forda, albo audi i u mnie właśnie tak się dzieje. Jutro z rana jadę do warsztatu i będę znał przyczynę tego pisku.
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001
U mnie pisk powodował pęknięty tylny klocek hamulcowy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
hehe posłucham rady i napisze czy coś to dało. Pozdrawiam.