Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: stluczka jak nie dać się oszukać?! help

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

SG - szpital a L4 to dwie różne sprawy
    ja mogę być w szpitalu 3 dni a leczyć się potem 30
    itd itp
    kolejna sprawa - mogę wcale nie brać L4 bo sam jestem sobie pracodawcą i pracobiorcą a mimo to leczyć się 30 dni czy ile tam mi bedzie trzeba
    co wtedy wg twojej opinii ??
    piszesz też że cwaniaki domagają się bóg wie jakich odszkodowań - pisał ktoś jakiego się domagał ? czy zgadujesz tylko ?
    piszesz o symulowaniu chorób fizycznych i psychicznych - ja tu nic takiego nie widzę -
    a wystarczy że mnie dwa dni boli i to już jest dla mnie podstawa do wystąpienia o zadośćuczynienia za ból i cierpienie ( a nie za chorobę itp )

i tak by można długo
    a koniec końców i tak wychodzę z założenia jak miałeś stłuczkę / wypadek to ucierpiałeś i nie musisz być od razu połamany/a żeby ubiegać się o zadośćuczynienie ( można przecież pisać o zadośćuczynienie za ból :-) )

A co do policji - oczywiście popieram w 200%
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 18-02-2013 o 12:05

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To coś słabo widzisz - niżej masz cytat z postu nr 11 z dokładnym instruktażem, co robić (z kwotami i nerwami też):

"witam pierwsze co to błąd że policji nie było policji i pogotowia a dokładnie że ci nie założyli kołnierza nic straconego jeszcze możesz iść i mów że cie wszystko boli i że najbardziej szyja idz jeszcze dzisiaj bo z tego tytułu możesz uzyskać od 5000- 20000 tyś zł i że nerwowa się stałaś i tak w ogóle a ogólnie koszta naprawy niewielkie pozdrawiam"

A jak chcesz mojej opinii odnośnie samodzielnego leczenia się we własnym zakresie bez L-4 to moja opinia jest taka, że jesteś słabym cwaniakiem, bo wtedy żadnego odszkodowania nie dostaniesz.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 18-02-2013 o 12:38

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    To coś słabo widzisz - niżej masz cytat z postu nr 11 z dokładnym instruktażem, co robić (z kwotami i nerwami też):

"witam pierwsze co to błąd że policji nie było policji i pogotowia a dokładnie że ci nie założyli kołnierza nic straconego jeszcze możesz iść i mów że cie wszystko boli i że najbardziej szyja idz jeszcze dzisiaj bo z tego tytułu możesz uzyskać od 5000- 20000 tyś zł i że nerwowa się stałaś i tak w ogóle a ogólnie koszta naprawy niewielkie pozdrawiam"

A jak chcesz mojej opinii odnośnie samodzielnego leczenia się we własnym zakresie bez L-4 to moja opinia jest taka, że jesteś słabym cwaniakiem, bo wtedy żadnego odszkodowania nie dostaniesz.
    Ok- sprawa nr1 faktycznie jest
    Moje niedopatrzenie
    Ale ten post z kwota od sam obalalem bo nie ma czegos takiego jak od...
    No i pisales cwaniaki - liczba mnoga a jest tylko pojedynczy przyklad ktory nie moze rzutowac na ocene wszystkich

Sprawa nr dwa- chyba jednak jestem niezly cwaniak wg twoich kryteriow bo zadoscuczynienie bez zadnego dnia L4 tez udalo sie dostac :-)
    Moge byc chory ale zdolny do pracy i wtedy lekarza nie prosze o kwit L i tyle co nie zmieni faktu że ucierpiałem i że boli
    i że mogę pisać o zadośćuczynienie za ból i cierpienie :-)

- - - Updated - - -

p.s.
    suma gwarancyjna za szkody na osobach w OC wynosi chyba obecnie 5milionów Euro
    więc nawet wspomniana w tamtym poście kwota 5 tys zł nie wydaje mi się "bóg wie jaka" :-)
    czy słuszna czy nie to już nie mnie oceniać - nie mnie boli , nie moje cierpienie - nie ja wyceniam
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 18-02-2013 o 15:26

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

Polecam też myk aby zgłosić się do niezależnego rzeczoznawcy jeżeli oględziny będą niesatysfakcjunace. Podjedz do pobliskiego ASO i tam niech Ciebie umuwia a ze są z kosztorysantami na Ty to może też pomoc.
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 8V Distinctive "NOVITEC"

Pomogłem, podziękuj. Nie pomogłem.... też podziękuj.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Bocian - zejdź na ziemię z tymi milionami euro - bo to chyba by było, jakbyś wjechał samochodem do reaktora elektrowni atomowej i rozwalił pół miasta.
    Normalnie człowiek jest warty ok. 25-50 tys zł, urwana ręka, czy noga 2-8 tys., a symulowany ból szyi bez L4 0 zł.
    No i może pokazałbyś dowody wypłaty odszkodowania za te Twoje cierpienia i bóle bez L4, bo Ci nie wierzę.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 18-02-2013 o 20:01

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

SG - ja nie pisałem że za jednego ludzika dadzą 5 mln - ale taka jest suma i to jest fakt :-)
    urwana ręka czy noga wg ciebie 2-8tys ??
    słabo cenisz --- wg mnie oczywiście

co do dowodów wypłat moich odszkodowań - pozwolisz że zachowam je dla siebie ( no i dla skarbówki niestety :-( )
    czy w to wierzysz czy nie to dla mnie akurat obojętne
    ale zdolność do pracy nie jest wyznacznikiem braku bólu i dolegliwości po kolizji itp

- - - Updated - - -

aha - ja nie piszę o symulowanym bólu tylko o prawdziwych dolegliwościach

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja zawsze wzywam policje żeby potem sprawca się nie wymigiwał ,że pod wpływem stresu czuł się winny ale mu przeszło i jak pisałem . Swoje zadośćuczynienie nie popierałem "pękniętym" zderzakiem tylko autem do kasacji a to już poważny dzwon więc zadoścuczynienie wypłącone było za chwilowe bóle itd. ale i jak to określił prawnik " na poczet przyszłego leczenia " . A to co piszesz SG024 z tym sądem kolegi bo nigdy bym już nie poszedł na "oświadczenie" bez policji , a że kolega głupi to babka go teraz na legalu wykręciła . Mogła jeszcze dodać ,że w złosci ją pobił . Ty nie kumasz sprawy . To o czym ja pisze i bociek to nie na taką skale . My nie każemy koleżance nawymyślać ,że jest umierającą inwalidką . A mdłości i poobijania może mieć ( które to objawy wychodzą nawet kilka dni pózniej ) . Przykład twojego kolegi to : zmiana zeznan bez swiadków na skrajne kalectwo w wyniku wypadku rzekłbym . Także się tak nie rzucaj bo to dwie różne sprawy .

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    My nie każemy
    a skąd wiesz co ja kazałem ?

proszę pisać za siebie bo potem ktoś nie doczyta wszystkiego i znowu coś będzie na mnie

Użytkownik Świeżak Avatar Dżeju
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    No, ale czy Ty masz jakieś dolegliwości, czy tylko usiłujesz symulować, żeby wyłudzić jakieś odszkodowanie za namową użytkowników tego forum.
    Masz u mnie piwko, jak się kiedyś gdzieś spotkamy Z tego powodu co piszesz, przestałem udzielać się w tym wątku.
    Do niektórych nie dociera, że można żyć uczciwie, bez kombinatorstwa i naciągactwa, ale cóż... takie społeczeństwo mamy.
    Więcej nie piszę w tym wątku i nie odpowiadam na zaczepki.

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

a do niektórych nie dociera że za ból bez wyrywania nóg rąk itp też należy się zadośćuczynienie i wcale nie trzeba symulować czegokolwiek

i tyle

też odpuszczam