Mój tata chciał założyć felgi 5x98 z otworem 58mm do swojego seata z 5x100 i otworem 57mm. Czy konieczne są śruby pływające i pierścienie centrujące do ich zamontowania? Istnieją w ogóle pierścienie centrujące z 58 do 57?
Mój tata chciał założyć felgi 5x98 z otworem 58mm do swojego seata z 5x100 i otworem 57mm. Czy konieczne są śruby pływające i pierścienie centrujące do ich zamontowania? Istnieją w ogóle pierścienie centrujące z 58 do 57?
Nie widziałem - ale chyba byłby za cienki bo musiałby mieć 0,5mm grubości. Da się przykręcić na zwykłych śrubach ale ja jednak polecałbym w każdym przypadku stosować pływające dla takich różnic.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Śruby pływające, tak są konieczne.. i pierścień centrujący również, tak konieczny, napewno gdzieś się znajdzie taki wymiary z 58 na 57.. tylko warto domierzyć te mm.. bo w Alfie jest chyba 58,1.. a w Seacie jeśli to Toledo to 57,1mm.. a jeśli trudno dostępne będą plastikowe zawsze można u tokarza zrobić aluminiowe albo stalowe za parę zł..
Choć jak wiadomo bez jednego i drugiego na upartego można te felgi założyć.. ale ja osobiście bym i jedno i drugie jako konieczne przyjął..
Też mi się wydaje, że tylko na zamówienie.
Na spokojnie można je dostać w pewnym portalu aukcyjnym![]()
Jakbyś jeszcze podrzucił link do aukcji z pierścieniami 58,1>57 to było by sensowniej.
Sorry, ale nie mam tyle wolnego czasu, żeby przeglądać >400 ogłoszeń.
Grubość na pewno nie jest problemem, ponieważ kupowałem pierścienie do felgi o otworze 56,6, a felga miała 57,1.
No to jeśli nie przeglądasz to nie pisz, ze coś "spokojnie można dostać" bo o ile z 57 w dół widziałem, o tyle z 58,1 nie widziałem i dlatego napisałem, że na zamówienie.
A co to za problem? Na pierwszy rzut oka znalazłem kilka ogłoszeń w których oferują każdy wymiar - podajesz tylko średnicę felgi i piasty.