Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Alfa romeo 147 biały mat . Plasti dip !

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 2003 1,9 jtd 115 km

Domyślnie Alfa romeo 147 biały mat . Plasti dip !

Witam . jako ze metoda malowania Plasti dip jest dosyć tanią alternatywa w porównaniu z malowaniem, chodzi mi pomysł zeby zrobic swoje auto na wiosne , na bardzo modny teraz biały z czarnym dachem i felgami .
    najbardziej podoba mi sie połączenie białego połysku z czarnym dachem w połysku , ale niestety metoda plasti dip pozwala tylko na malowanie matem , mam ciagle pomysł aby auto było w białym macie z czarnym dachem i i lusterko kierowcy okleic pod kolor flagi wloch . zastanawiam się czy biały mat przy fabrycznych zderzakach i i dosyć łagodną linią auta nie bd wyglądać stylowo ? . jedyna alfa w macie jaka znalazłem to ta http://www.facebook.com/media/set/?s...0235746&type=1 może ktoś by znalazł trochę czasu i zrobił by mi wizualizacje w Photoshopie tego pomysłu ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Też się zastanawiałem nad PlastiDipem ale po przeczytaniu wielu tematów i wypowiedzi odpuściłem. Jednak do dobrej folii nijak ma się ta metoda a jak się podsumuje koszta do dobrego zrobienia to wcale tak dużo taniej nie wychodzi. Jeżeli chodzi o biel + czerń to wiadomo super połączenie ale moim zdaniem trochę już oklepane - coraz więcej widzę na ulicach aut w czarnym macie czy właśnie w bieli w połączeniu z czernią. Nie wiem czy wynika to z tego, że są to jedne z tańszych folii/farb. Ja bym poszedł jednak w coś bardziej oryginalnego i unikatowego np. pomarańcz czy zieleń Kawasaki. Ale wiadomo, tutaj decydują gusta

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Co do bieli to się zgodzę ładnie to wygląda ale chyba za bardzo już oklepane. Co do plastic dip można już uzyskać połysk nie musi być mat

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Pati&Grzesiek
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    ŻONUSI AR 147 1,9 JTD 116 Km. 2001r.................. MOJE AR 156 SW 1,9 JTDM 187KM 2005r

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Słynne Bianco Polare Ta 147 jest w białym malowaniu aż takiego połysku nie uzyskasz za pomocą plastic dip'a.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 2003 1,9 jtd 115 km

Domyślnie

plasti dip nie w macie ? mozna jakis link ? własnie po to załozyłem ten temat czy jesli pomaluje auto na biały mat , a felgi i dach zrobi mi lakiernik w czarnym połysku czy to sie zgra czy nie bd to zalatywac wiochą ?

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Są specjalne warstwy które się nakłada po kolorowym plastidipie ktore dodaja połysk. Google wie wszystko na ten temat.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Jest już temat na forum, w którym jest poruszana kwestia Plasti Dip. Mam ten produkt od dość dawna i zapewniam Was, że nie jest tak różowo. Jeśli ktoś chce zmieniać w ten sposób kolor auta na dłużej to raczej nie tędy droga. Połysku idealnego nie da się osiągnąć a trwałość powłoki dającej jego namiastkę też jest dyskusyjna. Ostatnio malowałem koledze felgi na czarny mat i owszem ładnie to wygląda ale trzeba bardzo uważać przy ich użytkowaniu (np przy wyważaniu, wymianie opon, jeździe po żwirze itd) i konserwacji. Intensywne czyszczenie szczotką i aktywnymi pianami praktycznie odpada. Jedynie delikatne traktowanie daje nam gwarancję, że tego nie uszkodzimy. Zaletą tego materiału jest łatwość nakładania i możliwość szybkiego usunięcia oraz dość dobra wydajność (1 spray wystarczył na pomalowanie 3 felg 16 calowych z 5 ramionami). Sugerowanie się filmikami na YT też jest dość mylne bo jak wiemy można wiele aspektów i mankamentów w łatwy sposób pominąć a potem są rozczarowania.

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Magik Zobacz post
    Plasti Dip to masakra.
    Kiedyś może zrobię więcej zdjęć
    Czemu się na forum nie chwaliłeś, że aplikowałeś to na auto?