no najprościej dołożyć centralkę ale to już nie jest to ;P z drugiej strony pewnie też jak nie dam rady z tym zamkiem to dołoże i będe miał święty spokój.
A z tym alternatorem tak jeździsz czy zrobiłeś to już ??
Nie pamiętam dokładnie jak jest w V6TB ale regulator generalnie wymienia się bez zdejmowania alternatora. Odkręcasz dekiel plastikowy (po drugiej stronie niż koło pasowe) i dwie śrubki. Regulator na wierzchu.
Nawet jeża wyp***dolić na trzy sposoby ktoś wie jaka tak serio nie będzie to oryginał bo już dokładasz centralkę jakąś chińską
![]()
A gdzie napisałem o dokładaniu chińszczyzny? Mowa była o wymianie modułu na inny używany (oryginalny), a nie o ryżu![]()
I twierdzisz że nowy moduł zatrybi z całą resztą starą? Chyba nawet Ty w to nie wierzyszszacun jak Ci się uda ale chyba będziesz pierwszy na świecie. Skoro nikt poza ASO nie potrafi nowych kluczyków zaprogramować to jak Ty chcesz przełożyć inny moduł???? Chyba że ja mam nieaktualne informacje i ktoś niedawno opanował to sztukę w 166.
Programowanie kluczy, adaptacja sterowników to mój tzw. "chleb powszedni"
Centralka w 166 jest prosta jak budowa cepa. Przepisujesz zawartość starej do nowej, lub robisz na "virgin" i kodowanie w aucie.
Dla większości elektroników samochodowych to żaden problem.
A klucze do Alfy robi praktycznie każdy dobrze wyposażony punkt dorabiania kluczy, ASO do tego nie potrzeba![]()