Oki. Bede na biezaco ibformowal o postepach. Dzieki za pomoc!
Oki. Bede na biezaco ibformowal o postepach. Dzieki za pomoc!
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Najlepiej pracuj przy dobrym oświetleniu lub latarką doświetl wnętrze lusterka aby łatwiej nakierować śrubokręt. Jeśli odchylisz 2 zatrzaski to już szkło jest ruchome i powinno się wysunąć. Wedle uznania możesz zdemontować całe lusterko lub tylko odkręcić mechanizm z obudowy, który trzymają trzy śruby torx. Ja przerzuciłem jedynie mechanizm z lusterka ze zdjęcia bo nie chciałem naruszać oryginału, podłączyłem kostki, założyłem szkło i wszystko działa jak nowe![]()
Ostatnio edytowane przez horwak ; 27-02-2013 o 21:55
Wiesz ja jak zdolam naprawic to lusterko domowym sposobem to zostanie. A jak nie da rady to kupie drugie cale sprawne a to komus opchne za Qtzl jak bedzie chcial. Bo obudowa i lusterko jest ok.
- - - Updated - - -
15zl
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Ok, miłej pracyOdchodząc trochę od tematu to brakuje mi systemu elektrycznego składania lusterek w Gtv, do którego jestem przyzwyczajony w innych samochodach. Mogli o tym pomyśleć podczas dodawania systemu domykania szyb, zwłaszcza że od 2000 roku to już prawie standard a produkcja Gtv trwała do 2006 roku
![]()
Ostatnio edytowane przez horwak ; 27-02-2013 o 22:18
No wlasnie mogli o tym pomyslec. Ale z drugiej strony nie prezentowalaby sie tak ladnie na parkingu ze zlozonymi lustrami![]()
Mam chorobę zwaną ITALIA
Rozebrałem lusterko... patrzcie co jest w środku.
Najprawdopodobniej lusterko zostało uderzone i uszkodzony mechanizm w środku. Koleś zamiast kupić sprawną używkę to weeebał silikonu do środka i przykleił na stałe lusterko.... Brak słów.
Chłopaki co z tym fantem zrobić. Moim zdaniem i lusterko jest uszkodzone i mechanizm.
Więc chyba nie pozostaje mi nic innego jak kupić drugie lusterko........ eh ;/
Mam chorobę zwaną ITALIA
Kolego no tego się zreanimować nie da,(tym bardziej ze urwane są te bolce plastikowe które siedzą w tych podkładkach na nitach)
kup używkę, przemień mechanizm i tylemoże nawet Ci się uda kupić cale lusterko w kolorze nadwozia
![]()
Ale czy lusterko "z tyłu" jest ok? Bo mechanizm to wiem, że na bank do wyrzucenia/podmiany.
Poza tym na allegro widzę takie same lusterko w cenie 100zł trochę drogo. Ale innego nie chce bo chce żeby auto wyglądało tak jak wyszło z fabryki, żadnego malowania lusterek czy czarnego plastiku w zderzakach od dołu...
Mam chorobę zwaną ITALIA
Obudowa wygląda ok i jest identyczna z moją, jednak mechanizm i szkło na zdjęciu wyglądają nieco inaczej. Możliwe że pojawiły się minimalne różnice konstrukcyjne w wersji lift. Najlepiej szukaj lusterka zgodnego z rocznikiem twojego samochodu bo mechanizm z mojego zdjęcia jest z 2004 roku. Widziałem kompletne lusterka poniżej 100zł ale ich stan może nie być dla ciebie satysfakcjonujący, jednak jeśli znajdziesz identyczne bez lakieru w dobrym stanie to zmień najlepiej całość. Zachowasz oryginalny wygląd i jednocześnie nie będziesz ingerował w sprawny mechanizm lusterka.
Kolego zapytaj na forum czy ktoś czasem nie ma do odsprzedaniakiedyś na aledrogo widziałem za 30 zeta lusterko
kolego z tylu jest okten okrągły plastik masz na zaczepach i mechanizm na śrubach i tyle
i sprawdź czy podgrzewanie lusterka działa![]()