To kolego Kriss powiem tak ... Już się pakujesz w koszta decydując się na Alfe 156 . Jak chcesz to w weekend moge ci zrobić zestawienie kosztów częsci zawiasu i innych pierdół co się sypią z innymi autami . I dale twardo będę stał przy swoim ,że będziesz miał spokojniejsze i przespane noce jak wybierzesz albo V6 albo JTD ( i zdanie innych "ja jeżdże i nic sie nie dzieje " mnie nie rusza bo to kropla w morzu ) . Auta są piękne to jest pewne . I żebyś się nie wplątał w pseudo automatomonual -Selespeed'a bo to to już wogóle tragedia techniczna . Nie chcesz nie musisz słuchać mojej rady ,kup se T.S'a . Teraz auto ciężko kupić a nikt nie sprzedaje dobrego auta bo po co się pozbywać czegoś co jest dobre. Kwestia następna to czego ty oczekujesz ? Bo ja bym chciał 3.2 na przelocie żeby przeżywać nawet wycieczke na zakupy do sklepu ale z drugiej strony kwestia paliwa ( jakby budżet był większy to pewnie nie splunąłbym na diesla i bym kupił amerykańca z V8 bo za smieszne pieniądze można kupić ). 2,5V6 przy normalnej jezdzie wciąga 15L a może więcej

1.9 i 2.4 JTD palą 7-8L po miescie ( mowa o 156 ) . Określ się i wybór prosty . Nie licząc silnika to reszta to już podobne koszta .