Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Temat: Funkcja Follow Me Home

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no glupole bo jakbys nie zauwazyl to nie wsadzili tego do 159,a tak by sie przydalo ale chyba tylko po to zeby sie pochwalic koledze albo sasiadowi ze sie ma takie swiatelko ktore puszczasz na WOŚP do nieba sorry do domu.Ciekawe co by sie jeszcze przydalo??Moze fiolki pod progami i pneumatyczne zawieszenie??

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Coś wszyscy bardzo nerwowi i sceptycznie nastawieni do rozwiązań, które mają poprawić komfort związany z użytkowaniem samochodu. Najlepiej to chyba nie zmieniać fabryki bo wszystko inne jest blee..

Czarny to może wyłącz sobie programowo Hill Holdera bo przecież masz hamulec ręczny więc po co ci zbędny gadżet - ręczny w zupełności wystarczy dla nie wymagającego kierowcy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

alez mi to jakos nie jest potrzebne bo nie lece do tylu jak puszcze hamulec.Na tyle umiem jezdzic.Wylaczac??Dlaczego mam cos wylaczac skoro jest i nie przeszkadza??W temacie mowa o dolozeniu pewnej funkcji

- - - Updated - - -

a powiedz mi jeszcze jedno-po co przykladowo komus follow me home jezeli parkuje auto w garazu??Wiele osob nawet nie wie ze takie cos jest i wydaje mi sie ze naprawde malo osob z tego kozysta.Jezeli nawet to zawsze musialoby sie ustawiac auto w kierunku domu/drogi/kretej drozki itp itd a moze nie zawsze sie da wiec taki bajerek dla mnie jest zbednym szpanem
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 01-03-2013 o 00:54

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    alez mi to jakos nie jest potrzebne bo nie lece do tylu jak puszcze hamulec.Na tyle umiem jezdzic.
    eeee profesor!..

a powiedz mi jeszcze jedno-po co przykladowo komus follow me home jezeli parkuje auto w garazu??Wiele osob nawet nie wie ze takie cos jest i wydaje mi sie ze naprawde malo osob z tego kozysta.Jezeli nawet to zawsze musialoby sie ustawiac auto w kierunku domu/drogi/kretej drozki itp itd a moze nie zawsze sie da wiec taki bajerek dla mnie jest zbednym szpanem
    powiedz mi czy nawigacja, automatyczna klimatyzacja, wspomaganie kierownicy to są rzeczy konieczne czy UDOGODNIENIA?!

przecież jak ktoś przez cały rok jeździ do pracy i z powrotem to na cholerę mu nawigacja?

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Są osoby które nie korzystają w garażu a samochód zostawiają na podjeździe i follow me doświetla im drogę do domu, są też osoby które przez cały okres użytkowania będą tak bezpiecznie jeździł, że ESP im nie będzie potrzebny.
    Dla ciebie to zbyteczne gadżety do lansu a innym pomaga. Zrozum innych a nie krytykuj, nie każdy chce żeby jego Alfa była jak wszystkie inne.
    Szanujmy się
    Ostatnio edytowane przez kamal ; 01-03-2013 o 01:26

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Ja korzystam z tej funkcji,jest to korzystam,i gdyby byla ta druga opcja to pewnie tez bym uzywal,podobnie jak uzywam radia,no bo chyba poto je zamontowano,prawda?kuzwa przeciez radio wlozyli aby zalatac ta dziure w kokpicie,sorki ale teraz juz nie bede go uzywal

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    alez mi to jakos nie jest potrzebne bo nie lece do tylu jak puszcze hamulec.Na tyle umiem jezdzic.Wylaczac??Dlaczego mam cos wylaczac skoro jest i nie przeszkadza??W temacie mowa o dolozeniu pewnej funkcji

- - - Updated - - -

Jeśli Tobie to niepotrzebne to nie krytykuj tych, którzy uważają tę funkcję za przydatną. Nie wyrażaj nawet swojej opinii bo nikt Cię o nią w tym wątku nie prosił ( tym bardziej w złośliwym kontekście - jak to masz w zwyczaju ).

P.S I nie kalecz języka polskiego takimi bykami ortograficznymi.

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Pirat drogowy Avatar losdamianos
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Panowie niektórzy z was nie umieją czytać ze zrozumieniem. Zadałem jasne pytanie czy taka funkcja jak "comming home" jest dostępna w 9-tce i tyle. Jasna odpowiedź by wystarczyła a opinia Czarnego czy Suchara czy ta funkcja jest potrzebna czy nie wisi mi koło lewego jądra. Pytanie jest jasne i chciałbym jasnej odpowiedzi bez waszych zdań na ten temat bo mnie to nie interesuje kompletnie.
    "Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
    Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Hej!Wtrącę się troszeczkę.Mam wątpliwości co do samego zapytania.Wg mnie funkcja follow me home i comming home to jedna i ta sama rzecz tylko inaczej nazwana.Obie odnoszą się do pozostawiania włączonych świateł na czas dojścia kierowcy/pasażerów do domu.A kolega pytał o sytuację odwrotnąPzdr.

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

No nie,bo wysiadajac z auta musimy wlaczyc jedna funkcje manetka od kierunkowskazow,nie da sie zrobic tego idac w kierunku autaMusialoby to dzialac z kluczyka