witajcie mozecie mi powiedziec czy te silniki tak ciezko sie zbierają z pierwszego biegu czy ja mam cos nie tak
witajcie mozecie mi powiedziec czy te silniki tak ciezko sie zbierają z pierwszego biegu czy ja mam cos nie tak
ja mam troche chyba nowszy ale musze powiedziec ze moj sie zbiera ladnie na jedynce ale mam inny problem ta jedynka jest tak krotka ze czasem z lekkiej gorki ruszam z dwojki bo mi sie nie chce wajchowac
Ja mam 2.4 JTD w 166 i super się zbiera na jedynce![]()
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
Mam taką z silnikiem 2,4 zbiera sie dobrze krotkie przełożenie przy sześćio biegowej
robert widze że mamy ten sam problem![]()
Pewnie przepływomierz masz do wymiany. Odepnij go i się przejedź jak będzie lepiej to wymieniajNapisał maniutek
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
U mnie też się zbiera ładnie na 1,ale muszę przyznać że jest ona troszeczkę za krótka pocieszam się dwójką która już jest OK. Wg mnie najlepiej sprawdzić przepływomierz czy jest walnięty na trzecim biegu dać gaz do oporu i jak przerywa w zakresie obrotów 2500-3500 to wymiana przepływki.
U mnie zaczyna mulić do 2000 obr, a potem wciska w fotel. Odpiąłem przepływkę i ciągnie od razu (troszkę słabiej, ale to normalne), a cha - po odpięciu przepływomierza strasznie kopci - też raczej normalne zjawisko. Więc na 99% przepływka do wymiany - BOSCH jakieś 250zł, zamiennik około 150zł, kto jak woli, ja stawiam na BOSCH.
156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz
Ja mam dokładnie takie same objawy jak pablop i wydaje mi się że to przepływomierzNapisał pablop
R5 ---> Renaud Kuppens powiedział, że silnik 4,2 l V8 Maserati rozwija tę samą ilość energii jak silnik 3,6 l V6 Alfa Romeo , lecz ma troszkę tylko większy moment obrotowy.
Rolfik byłem dziś w jednym zakładzie mechanicznym w Sączu i podjedź sobie na Śniadeckich po lewej stronie będziesz miał taki sklep z motorami a jednocześnie mechanika pojazdowa wjeżdzasz jakby do tego sklepu z motorami taki salon jakby i z tyłu jest warsztat tam powinni podpiąć Cię pod kompa... w Serwisie Fiata u nas w Sączu podpinają auta od 2000r z silnikami JTD. Koleś mówił,że chyba mają program więc oni Ci powinni pomóc,podjedź i zapytaj![]()