Może klima (grzanie/chłodzenie) działać Ci nie poprawnie, kiedyś ktoś tu na forum miał ten problem. Konsekwencji "długoterminowych" raczej nie ma żadnych, ponieważ odłączenie aku, ponowne podłączenie, odczekanie 3 min niweluje (zeruje pozycje siłowników) ewentualnie wcześniej powstałe problemy.
Jeździłem dużo po mieście i zostałem zaskoczony przez aku... podładowałem i działa, ale:
- rozgrzany silnik, bez obciążenia 14.2V ładowania,
- rozgrzany silnik, światła, radio, klima full auto + odmrażanie szyb i lusterek, 13.3V !!!
- rozgrzany silnik, światła, radio, klima full auto, 13,7V
- zimny silnik, światła, radio, klima full auto, 13,5V
Dodam, że mam dodatkową nagrzewnicę i zdaję sobie sprawę z konsekwencji jej posiadania
Na zimnym silniku pasek klinowy popiskuje, na ciepłym całkowita cisza.
Wydaje mi się, że mam zbyt niskie ładowanie, ale chciałbym przed podjęciem jakichkolwiek działań zapytać.
Co Wy na to?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ładowanie masz podobne jak w moim, chociaż u mnie pod pełnym obciążeniem na W.O poniżej 13,5 nie schodzi (aku. 74/680 nowy)
Mój aku nie wiem ile ma lat... ale całą zimę dawał radę, ale pożyczyłem ojcu auto, a on cały tydzień tylko po małym mieście jeździł.
To wszystko oczywiście pomiary na obrotach jałowych... pewno podczas jazdy jest kapkę lepiej.
W każdym razie coraz częściej auto wali komunikatem ABS unavaliable... czyli różowo nie jest.
Może jeszcze ktoś mierzył ładowanie?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond