Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: ciekawa zagadka funkcja welcome light w alfie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Bartol
    Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie ciekawa zagadka funkcja welcome light w alfie

Mam ciekawa zagadke Dzisiaj idac po ciemku do swojej alfy kumpel otworzył swoja skode superb z funkcja welcome light .Oczywiscie w Alfie mam orginalny xenon i funkcje follow me home ale to jest dobre jak sie wysiada do samochodu a nie ma nic co by oswietlało Alfe idąc do niej . Nasuneła mi sie mysl czy taka praktyczna funkcja miałaby miejsce w alfie? Jest ktos na tyle obcykany ze potrafiłby cos takiego wymyslec? http://www.youtube.com/watch?v=WEGF2OJuHXI fajnie jak po otwarciu samochodu zapalały by sie xenony z tylnimi pozycjami na np 30 sekund. Pomoże ktos?

- - - Updated - - -

w sumie po co kombinowac najprosciej ja to widze tak zeby zrobic tak aby po otwarciu centralnego aktywowało to funkcje follow me home tylko czy to sie da zrobic?

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=26&t=113169

Tu sprzedają takie moduły.. masz filmiki do youtube.. że po odpaleniu centralnego zapalają się światła pod które się podepniesz na jakiś ustalony czas.. i tak samo po zamknięciu centralnego.. droższy model ma czujnik zmierzchu żeby w dzień się bez potrzeby nie świeciło..

Zbieram się ciągle do zakupu tego modułu.. ale caly czas nie mogę dojść do ładu z pilotami.. a bez sprawnego 100% pilota to żadna zabawa przy otwarciu z kluczyka żeby się zaświecał
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

http://allegro.pl/modul-komfortu-kie...054721306.html to jest tańsze i wiecej funkcji tylko ciekawe czy da sie podłaczyc to do orginalnych xenonów ? Moze jutro podjade to Michała co chipował moja alfe ciekawy jestem czy idzie w kompie to jakoś zrobic ?

odison
    Gość

Domyślnie

W dziale Zrób to sam jest to opisane na AR 156

http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lfa_156_a.html

Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

no fajnie ale teraz wymysliłem jedna rzecz u mnie jest funkcja follow me home tylko ze uruchomiona mrugnieciem dlugich swiatel , i tak mysle czy jakby zastąpić ten własnie kabel idący z mrugnięcia długimi kablem z impulsem otwierania centralnego ? jakby działało to by było dużo prostsze

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

nie działało, bo funkcja Follow Me Home, działa tylko przez określoną chwilę po wyciągnięciu kluczyka. Jak zamkniesz samochód i otworzysz, to FMH nie działa - dopiero wsadzenie, przekręcenie kluczyka i ponowne wyjęcie, uaktywnia tę funkcję.

Natomiast to, co zaproponował kolega odison (tylko w AR 156) wygląda ciekawie... Może dałoby się zainstalować w AR 147?

- - - Updated - - -

Jakby jeszcze dodać funkcję doświetlania zakrętów przy włączeniu kierunkowskazów...

Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

no tez moje pytanie jak zrobic zeby dzialałala cał czas bo jak bedzie dzialąc cały czas to pociagnac kabel z zamka pod przekaznik orginalny to juz nie problem

- - - Updated - - -

http://www.forum.alfaholicy.org/sprzedam_czesci/89970-follow_me_home_comming_home_156_147_a.html

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

przecież zapalają się kierunki w momencie zamknięcia lub otwarcia zamków pilotem.Może w tym kierunku należałoby ,,pogmerać" .Inna sprawa że na pewno nie chciałbym tego na stałe.Po kilku dniach pewnie by mnie to już irytowało że auto mi świeci na do widzenia.Musiałoby to być pożenione z jakąś fotokomórką..działa tylko w nocy , i tylko wtedy gdy chcę.Najlepszym wyjściem dodatkowy kanał pilota ..lub jeden przycisk wspólny zamknięcie / otwarcie a drugi to samo ale z światłami.

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Dlatego podałem link na samej górze do moim zdaniem niedrogiego modułu z czujnikiem zmierzchu który załatwia sprawe.. podpinasz pod co chcesz, w sensie dowolne światła i nimi ci zaświeci na dzień dobry i do widzenia
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

z czujnikem zmierzchu najlepiej zrobic