Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Temat: Lampy tył - wybór najciekawszych?

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Odnośnie przyciemnionych lamp i jakości świecenia:

Już to foto kiedyś wklejałem w innym temacie - na pierwszy rzut oka widać ze coś jest nie tak.
    No słabawo świecą Na pewno byłby kwas w sytuacji najechania Chyba że sprawca i policjant byli by nie kumaci

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

A ja mam nadzieje że doczekamy się czasów kiedy za takie "domowe" przyciemnianie lamp będą zabierać dowód i nie przepuszczać na przeglądach. Czy naprawde tak to poprawia wygląd żeby ryzykować wjechanie przez kogoś w tyłek? Kilka razy zdarzyło mi się jechać za takim i w słoneczny dzień naprawde niewiele trzeba żeby zatrzymać się na czyimś bagażniku, tylko dlatego że ktoś zabawił się sprayem albo folią.

Użytkownik Świeżak Avatar Dżeju
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS

Domyślnie

Dokładnie. To samo jest zresztą przy światłach dziennych. Jak sobie chłopki pozakładają tandetne i bez jakiejkolwiek homologacji, 2 razy po cztery diody z przodu i udają, że mają światła dzienne. OK jak, to jest w dzień, ale ilu takich jeździ przy porządnej szarówce na tych pożal się diodach. Jak mu migniesz, to bulwersacja, bo on przecież ma cud techniki włączony

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dlaczego - "doczekamy się"? - przecież to jest sankcjonowane przepisami.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Dlaczego - "doczekamy się"? - przecież to jest sankcjonowane przepisami.
    Co do Policji to może faktycznie czasem im się zdarzy coś takiego wyłapać, ale przeglądy w naszym kraju to w większości przypadków kpina.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Policja w większości przypadków jeśli coś takiego zwróci ich uwagę i nie będzie wyglądało seryjnie zabierze dowód , poza przypadkami gdy można usunąć problem na miejscu - zerwać folię itp. Co do przeglądów to rzeczywiście jest z tym kiepsko bo diagnosta wypuści auto w praktycznie dowolnym stanie.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja jestem ciekaw ilu z was ma auta które przeszły by bezboleśnie przegląd z innych powodów niż lampy ? Bo troche przesadzacie z tymi przeglądami . To tak jakby zacząć się czepiać czemu policja nie wlepia mandatów za przekroczenie prędkości o 5km/h . Za sztywno do wszystkiego nie można podchodzić .Przepisy trzeba respektować ale z głową . A co do lamp to kolego Kubajg troche masz smieszne podejscie bo kiedyś w dzien nie trzeba było lamp używać i nikomu to nie pogarszało widoczności i nie przeszkadzało w jezdzie . Bo piszesz ,że kilka razy w słoneczny dzień prawie wjechałeś komuś do auta . Może to nie wina nie włączonych lamp tylko słabego wzroku . Ja jeżdze na dziennych ale jak widze ,że pogoda pochmurna to odpalam "krótkie" . Masz łeb to myśl ,jak nie masz to nie wsiadaj za kierownice . Ja nie mam nic do lekkiego sciemnienia lampy ( z głową ) . Co prawda widuje auta które już praktycznie lamp nie mają bo są czarne . Sam przyciemniałem i 3 warstwy sprayu tragedii nie robią . Lampa ze starości też traci na "mocy" przez wypalanie się odbłysnika więc powinni dowody zabierać w autach powyżej 8 lat

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Nazar - nie chodzi o postojowe tylko światła stop

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Nazar - nie chodzi o postojowe tylko światła stop
    OKI . No ale jest 3 stop no i te 2 pozostałe albo są osobno albo jest roznica między 5watt a 21watt ale oczywiscie jestem z wami jezeli chodzi o wies tunerów i zaciemnianiu lamp do tego stopnia , że w nocy ledwo widac . Za takie cos zabierałbym dowód i lał pałą na opamiętanie

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

To 3 też nie zawsze widać - zwłaszcza jak ktoś sobie strzeli przyciemnienie tylnej szyby smołą.