Mam pytanie odnośnie kontrolki ładowania akumulatora - po odpaleniu silnika gaśnie dopiero za jakiś czas, kiedy silnik wchodzi na obroty lub jak przjadę kawałek. Czy można coś zrobić z tym aby gasła od razu przy odpalaniu????
Mam pytanie odnośnie kontrolki ładowania akumulatora - po odpaleniu silnika gaśnie dopiero za jakiś czas, kiedy silnik wchodzi na obroty lub jak przjadę kawałek. Czy można coś zrobić z tym aby gasła od razu przy odpalaniu????
Kolego powodów moze byc kilka i bez wizyty u elektryka sie nie obejdzie, chyba ze metodą prób i błędów.
Jeśli masz czas i chcesz sie pobawić - wymień regulator nap.w alternatorze jeśli to nic nie da sprawdź akumulator (może cela ma zwarę) i najgorsze to przerwa w uzwojeniu alternatota-tego nie daśię sprawdzić nie rozbierając go.
Zaraz bedzie wpis że jak by była przerwa to świeciło by cały czas - i to jest mylne . Silnik pracujac drga i przewody uzwojenia gdy już złapią styk będą go trzymać , może to dziwnie brzmi ale to jest fakt.
Pozdrawiam
Zmierz ładowanie alternatora , prosta sprawa
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
akumulator to napewno nie jest jak pisze przedmowca...problem jest we wzbudzeniu.regulator albo dioda(diody)wzbudzenia.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
A ja napisze tak.Bez wyciagniecia to sobie mozna pogadac.By wymienic reg,napiecia i tak trzeba go wyjac bo jest w takim miejscu ze paski ciezko zalozyc (8V niewiem jak w 16v)a co dopiero wykrecac reg.nap.Jak kolega napisal problem moze byc z jego wzbudzeniem.przerwa obwodu na wirniku lub stojanie.Przy takich objawach ja bym go wyciagnal i posprawdzal wszystko.
Dzięki bardzo za pomoc, prawdopodobnie mam uszkodzony alternator, ponieważ niedawno wymieniany był regulator napięcia, ale chyba pojadę z tym do elektryka. Zastanawiam się nad kupnem używanego alternatora, ale to chyba niezbyt dobry pomysł. Lepiej sprawdzić co jest naprawdę uszkodzone.
Ja na Twoim miejscu naprawialbym ten alternator co masz.Chyba ze walniety bedzie wirnik lub stojan to wtedy myslalbym juz nad uzywka bo przezwajanie tego typu rzeczy cena porownywalne jest do kupna uzywanego alternatora.