heehe dobra Drift-r o tym nie pomyślałem![]()
heehe dobra Drift-r o tym nie pomyślałem![]()
Jak to się mówi - na wszystko jest sposób. Kiedyś jechałem za gościem z ciemną szybą i lampami - jak przyhamował to w zasadzie na lampach nie było różnicy. Dobrze, że 147 ma przyzwoite hamulce.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Sorry ale chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, co mają światła dzienne czy pozycyjne do tego czy wjechałem komuś w bagażnik?? Mówimy tylko i wyłącznie o światłach stop, i pamiętaj że wiele starszych aut nie ma 3ciego światła i tym bardziej przyciemnianie lamp jest idiotyzmem. KAŻDE przyciemnienie lamp nawet delikatne zmniejsza przepływ światła, tak samo jak przyciemnianie szyb więc gadanie o robieniu tego z umiarem jest bez sensu. Po to są światła żeby było je widac i żeby świeciły a nie ładnie wyglądały. Śmieszne podejście to jest właśnie psikanie lamp 3 warstwami sprayu i pisanie że "nie ma tragedii" ...
Dobra kubajg nie stresuj się bo ci pikawa stanieJa tam mam swoje zdanie ty masz swoje . Każda modyfikacja coś pogarsza lub polepsza . Więc ogólnie auta powinny jezdzić jak fabryka wypusciła bo:
- Przyciemnianie szyb z jednej strony pogarsza widoczność zwłaszcza w nocy przy cofaniu a podczas deszczu to już całkiem nic nie widać jak lekko przyparują przyciemki a z drugiej latem jest chłodniej w aucie i chronią przed rozsypaniem się szyby w czasie wypadku ,
- Większe felgi + niski profil poprawiają włąsciwości jezdne a z drugiej strony pogarszają komfort i powodują szybsze zużycie i zawieszenia i łożysk ,
Wracjając do spraw lamp to dowód mogą zabrać również za "can-busy" -ledy których mnóstwo jezdzi w Alfach
Nigdy nie można mieć wszystkiego . Dlatego napisałem wszystko z głową . Ja mam swój styl , przeczący prawom grawitacji i racjonalnemu myśleniu![]()
Panowie..to może tak na wyobraźnie , malujemy sobie światełka stopu i fajnie to wygląda ... A później wsadzamy własne dziecko w foteliku na tylne siedzenie ..wypadek , nie szczęście / nikomu nie życzę /.....i żyjemy z tym do końca . Ja i ten który we mnie wjechał..warto ? sorry za tak drastyczne przypadki ale akurat znam takiego kolesia który przez swój wiejski tjuning wozi teraz dzieciaka w wózku inwalidzkim.
Dobra ale to już jest skrajna głupota . Ja też znam auta które mają swiatła chyba czarną olejną pociągnięte ale to już totalni kretyni .
To teraz temat z innej beki . Wszyscy się jarają lampami Led do 156 Mibiego i jego "przedstawiciela" Proxima które są na forum - a co to jest ??? Ja nie robie antyreklamy bo mi się też podobają strasznie ale to też jest ewidentne pchanie się w strone zabrania dowodu . Tak samo jak jakiekolwiek przerabianie oświetlenia . Wiem ,że mimo przeróbek je widać ale w razie wypadku nikt nie będzie pytał i mierzył jasnosci ledów itd .. Zresztą jak to mawiają - róbta co chceta .
taak..wystarczy że jakiś wypasiony mesio wjedzie ci w kufer .. a ubezpieczyciel zostawi Cię w skarpetkach.
Nie podoba mi się tytuł przedstawiciela![]()
Wiadomo, że po każdej ingerencji czy w lampy tylne, czy w reflektory przednie homologacja robi papa.
Tym bardziej, że ledy widać od razu, gdyż rzucają się w oczy. Jak dla mnie skoro widać dobrze światła postojowe, światła stop jeszcze lepiej, to nie widzę przeszkód do zakładania takich lamp.
Nie mówię tego tylko dlatego, że sprzedaję te lampy. One naprawdę dobrze świecą. A wieczorami/w nocy to spuszczam nogę z hamulca na światłach/postoju, żeby nie walić w oczy tym z tyłu. Bo jechałem za swoją Alfą i widziałem jak to świeci.
Zastrzeżeń nie mam.
A kwestia podobania się czy gustów- to już całkiem inny temat.
Poza tym ludzie- każdy normalny widząc, że osoba przed nim hamuje- i jest to widoczne, to też hamuje i nie zastanawia się czy wjechać mi w tyłek, bo widzi, że mam przerabiane lampy czy nie.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Ledowe do 156 wyglądają znakomicie, ale te do 147 nie zrobiły już na mnie takiego wrażenia. Ale wróćmy do tematu wyboru najładniejszych lamp.