Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Temat: Lampy tył - wybór najciekawszych?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

heehe dobra Drift-r o tym nie pomyślałem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jak to się mówi - na wszystko jest sposób. Kiedyś jechałem za gościem z ciemną szybą i lampami - jak przyhamował to w zasadzie na lampach nie było różnicy. Dobrze, że 147 ma przyzwoite hamulce.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Ja jestem ciekaw ilu z was ma auta które przeszły by bezboleśnie przegląd z innych powodów niż lampy ? Bo troche przesadzacie z tymi przeglądami . To tak jakby zacząć się czepiać czemu policja nie wlepia mandatów za przekroczenie prędkości o 5km/h . Za sztywno do wszystkiego nie można podchodzić .Przepisy trzeba respektować ale z głową . A co do lamp to kolego Kubajg troche masz smieszne podejscie bo kiedyś w dzien nie trzeba było lamp używać i nikomu to nie pogarszało widoczności i nie przeszkadzało w jezdzie . Bo piszesz ,że kilka razy w słoneczny dzień prawie wjechałeś komuś do auta . Może to nie wina nie włączonych lamp tylko słabego wzroku . Ja jeżdze na dziennych ale jak widze ,że pogoda pochmurna to odpalam "krótkie" . Masz łeb to myśl ,jak nie masz to nie wsiadaj za kierownice . Ja nie mam nic do lekkiego sciemnienia lampy ( z głową ) . Co prawda widuje auta które już praktycznie lamp nie mają bo są czarne . Sam przyciemniałem i 3 warstwy sprayu tragedii nie robią . Lampa ze starości też traci na "mocy" przez wypalanie się odbłysnika więc powinni dowody zabierać w autach powyżej 8 lat
    Sorry ale chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, co mają światła dzienne czy pozycyjne do tego czy wjechałem komuś w bagażnik?? Mówimy tylko i wyłącznie o światłach stop, i pamiętaj że wiele starszych aut nie ma 3ciego światła i tym bardziej przyciemnianie lamp jest idiotyzmem. KAŻDE przyciemnienie lamp nawet delikatne zmniejsza przepływ światła, tak samo jak przyciemnianie szyb więc gadanie o robieniu tego z umiarem jest bez sensu. Po to są światła żeby było je widac i żeby świeciły a nie ładnie wyglądały. Śmieszne podejście to jest właśnie psikanie lamp 3 warstwami sprayu i pisanie że "nie ma tragedii" ...

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kubajg Zobacz post
    KAŻDE przyciemnienie lamp nawet delikatne zmniejsza przepływ światła
    Pisałem wcześniej o tym - testowałem najjaśniejszą folię do lamp i świeciły zauważalnie mniej niż w standardzie. Robiłem to dla testu i z ciekawości, a po zweryfikowaniu efektu pozbyłem się zaraz po oklejeniu i wróciłem do poszukiwania ciemnych Novitec .

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Dobra kubajg nie stresuj się bo ci pikawa stanie Ja tam mam swoje zdanie ty masz swoje . Każda modyfikacja coś pogarsza lub polepsza . Więc ogólnie auta powinny jezdzić jak fabryka wypusciła bo:
    - Przyciemnianie szyb z jednej strony pogarsza widoczność zwłaszcza w nocy przy cofaniu a podczas deszczu to już całkiem nic nie widać jak lekko przyparują przyciemki a z drugiej latem jest chłodniej w aucie i chronią przed rozsypaniem się szyby w czasie wypadku ,
    - Większe felgi + niski profil poprawiają włąsciwości jezdne a z drugiej strony pogarszają komfort i powodują szybsze zużycie i zawieszenia i łożysk ,
    Wracjając do spraw lamp to dowód mogą zabrać również za "can-busy" -ledy których mnóstwo jezdzi w Alfach
    Nigdy nie można mieć wszystkiego . Dlatego napisałem wszystko z głową . Ja mam swój styl , przeczący prawom grawitacji i racjonalnemu myśleniu

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Panowie..to może tak na wyobraźnie , malujemy sobie światełka stopu i fajnie to wygląda .. . A później wsadzamy własne dziecko w foteliku na tylne siedzenie ..wypadek , nie szczęście / nikomu nie życzę /.....i żyjemy z tym do końca . Ja i ten który we mnie wjechał..warto ? sorry za tak drastyczne przypadki ale akurat znam takiego kolesia który przez swój wiejski tjuning wozi teraz dzieciaka w wózku inwalidzkim.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Dobra ale to już jest skrajna głupota . Ja też znam auta które mają swiatła chyba czarną olejną pociągnięte ale to już totalni kretyni .
    To teraz temat z innej beki . Wszyscy się jarają lampami Led do 156 Mibiego i jego "przedstawiciela" Proxima które są na forum - a co to jest ??? Ja nie robie antyreklamy bo mi się też podobają strasznie ale to też jest ewidentne pchanie się w strone zabrania dowodu . Tak samo jak jakiekolwiek przerabianie oświetlenia . Wiem ,że mimo przeróbek je widać ale w razie wypadku nikt nie będzie pytał i mierzył jasnosci ledów itd .. Zresztą jak to mawiają - róbta co chceta .

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

taak..wystarczy że jakiś wypasiony mesio wjedzie ci w kufer .. a ubezpieczyciel zostawi Cię w skarpetkach.

Użytkownik Pasjonat Avatar Proxim@Ar
    Mieszka w
    Opole, Piła
    Auto
    Brera Tbi

Domyślnie

Nie podoba mi się tytuł przedstawiciela
    Wiadomo, że po każdej ingerencji czy w lampy tylne, czy w reflektory przednie homologacja robi papa.
    Tym bardziej, że ledy widać od razu, gdyż rzucają się w oczy. Jak dla mnie skoro widać dobrze światła postojowe, światła stop jeszcze lepiej, to nie widzę przeszkód do zakładania takich lamp.
    Nie mówię tego tylko dlatego, że sprzedaję te lampy. One naprawdę dobrze świecą. A wieczorami/w nocy to spuszczam nogę z hamulca na światłach/postoju, żeby nie walić w oczy tym z tyłu. Bo jechałem za swoją Alfą i widziałem jak to świeci.
    Zastrzeżeń nie mam.
    A kwestia podobania się czy gustów- to już całkiem inny temat.
    Poza tym ludzie- każdy normalny widząc, że osoba przed nim hamuje- i jest to widoczne, to też hamuje i nie zastanawia się czy wjechać mi w tyłek, bo widzi, że mam przerabiane lampy czy nie.
    147 2001, 1.6 105 KM- była
    156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
    156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
    156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
    159 2006 1.9 JTD- była
    159 2005 1.9 Distinictive- była..
    156 2003 2.0 TS+LPG- była
    156 2003 2,5 V6- była..
    156 FL 2005 1.9 jtd- była
    166 FL 2005 2,4 jtd - była
    Alfa Romeo Crosswagon - był..
    156 FL 3.0 V6 - była
    Brera Tbi 2010 - jest
    Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Ledowe do 156 wyglądają znakomicie, ale te do 147 nie zrobiły już na mnie takiego wrażenia. Ale wróćmy do tematu wyboru najładniejszych lamp .