To są klamki z Fiata 500. Niestety do 147 nie podejdą.
To są klamki z Fiata 500. Niestety do 147 nie podejdą.
oooo, dzięki wielkie za ostrzeżenie. sprzedawca twierdzi,że pasują. nikomu dziś już nie można ufać.....
trzeba poszukać jakiejś używki, a tego niestety jak na lekarstwo.
używek jest mało, bo jak sam się przekonałeś, psują się.
Ja to przerabiałem i pisałem o tym tu: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...na_klamka.html
zamówiłem na jakimś szrocie za niewielkie pieniążki. zobaczymy co przyjdzie.
klameczka doszła, 85zł z przesyłka, więc okazja. wszystko działa jak trzeba, przełożyłem wkładkę i nasmarowałem mechanizmy. warto przesmarować dobrze ten zawias i go rozruszać, u mnie pękł bo się zapiekł. dobry patent tylko materiał do du..y. łapy niestety pocięte od blachy drzwi![]()
Witam raz jeszcze
Podpowie ktoś może - dzisiaj rozebrałem drzwi. Wymontowałem części. Okazało się, że ułamany jest zawias tylko i chciałbym tylko ten zawias zamontować. Czy w wersji przed FL ten zawias była taki sam? Pytam, bo nie wiem, czy zwracać uwagę na oferty klamek ze starszych typów. Moja propozycja zakupu zawiasu, albo całej klamki nadal aktualna. Z góry dziękuję z pomoc.
Edit.
Już wiem, doczytałem. Starszy typ miał metalowe. Nic wychodzi na to, że czeka mnie kupno zawiasu. Jakby kto miał tanio.![]()
Ostatnio edytowane przez NBA ; 22-04-2014 o 20:01
Swoją drogą 147 przed FL miały jeszcze zamek w klamce. U mnie niestety cała rączka została w dłoni, czy ta do 147 przed FL wchodzi bez problemu do tej poliftowej, konstrukcja się nie różni po za zamkiem?
Przedliftówka jest z METALU![]()
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV