Bo BMW ma tylni napęd+skrzynie świetną. I to mu daje sporo przewagi![]()
Aha i mam jeszcze jedno pytanie...ten warsztat na który kieruje Cinek z wywalaniem DPFa, wstawia pozniej emulator czy wgrywa nowego softa ?...i ogólnie rzetelnie to robią?
Z tego co wiem, Marcin kieruje tylko na fizyczne wycięcie puchy. Resztę robi sam MarcinCzyli grzebanie w sofcie
![]()
Tutaj masz wykres tego Fiata co pisałeś http://www.rperformance.pl/projekty.php?id=64 Zwróć uwagę na tą szarą linię równoległą do brązowej, to jest seria, której wynik masz w legendzie po prawej stronie. Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz imponujące 202,6KM przy 4054obr/min. Poniżej masz na zielono moc traconą na kołach, tam jest zaledwie 30KM!!! Gdzie nasze Alfy mają stratę około 80KM!!! Może to jest powód dla czego BMW 3 jest zrywniejsze? Przejrzałem wykresy Cinka i faktycznie Fiaty mają przeważnie tak małe straty na kołach.
1. I porównujesz 250 koni z benzyny 3,5l do dizla 2,0?
2. Ale nim nie jestem rozczarowany. Jestem zadowolony, ze mam 170 w serii i po modyfikacji 200. Znaczy, ze nie jest wyciągnięte z niego co sie da i zapas zostaje aby sie nie psul.
3. co do tych seryjnych 170KM z 1,9 to nie uwierze. Pewnie hamownia cos przekłamuje.
Ostatnio edytowane przez oops2k ; 06-03-2013 o 00:26