np.klej do szyb samochodowych lub klej dedykowany.(są specjalne kleje do lusterek)
http://moto.allegro.pl/klej-do-luste...065746503.html
pozdrawiam
W poprzedniej alfie 156(sedan) też lusterko się urwałoGdy próbowaliśmy przewieźć nią biurko(bo alfa w sedanie to rasowy dostawczak
)zabrakło z 5 cm, żeby całe się schowało i Pan pakujący troszeczkę je pchną do środka i powiedział " Coś tam spadło
" no i niestety biurko się nie zmieściło
a lusterko zostało przyklejone na Loctite.
Ale wyrwałeś z lusterkiem kawałek szyby kiepska sprawa nie wiem czy da się ją uratować.
- - - Updated - - -
Zapytaj czy da się coś z tym zrobić w punkcie sprzedaży szyb samochodowych!
Najlepiej klejem do szyb, choć jak spadnie deszcz to się okaże, czy nie będzie przeciekać...
ja kupowałem w IC specjalny mocny klej do lusterek, w komplecie była szmatka nasączona alkoholem do odtłuszczenia i klej do dziś trzyma bardzo dobrze
Koledzy ale te kleje działają na całą szybę a nie z ewidentnym ubytkiem.
Dokładnie tak, jak pisze Ann. Kleje do lusterek są dedykowane do powierzchni czarnej, na którą się zawsze lusterko/uchwyt przykleja.
W tym przypadku podjedź do firmy montującej szyby. Niech pomalują primer'em (taki podkład) i potem Ci przykleją uchwyt typowym klejem do szyb. Po kilku godzinach będziesz mógł spokojnie lusterko na to nasunąć. Tylko przed montażem posmaruj czymś plastik lusterka, żeby gładko wchodziło. Oczywiście możesz sam kupić klej i primer ale wyjdzie Cię to co najmniej 40-50 zł za dobry produkt.