jak najprościej oczyścić ten odpływ??
jak najprościej oczyścić ten odpływ??
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Kolego w ktoryms temacie pokazywalem jak ja to wyczyscilem, mozna oczywiscie wszystko zdemontowac jednak jest sporo z tym roboty, ale mozna tez dobrac odpowiednio dlugi drut i nim przeczyscic ten odplyw, potem dobrze splukac woda i u mnie pomoglo, gdy czyscilem odplyw doslownie slyszalem jak nagle zaczela woda zplywac z pod auta gdy sie odetkał. Teraz profilaktycznie raz do roku przeczyszcze to i powinno byc juz ok.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...ml#post1055100
Ostatnio edytowane przez Emek ; 08-03-2013 o 15:41
Born to be wild!
kurcze miałem nadzieję na jakieś dokładniejsze info, zdjęcia pokazują to co wiem, czyli że gdzieś tam jest odpływ, widok z góry z umiejscowieniem odpływu by się przydał.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Sprawdź czy filtr przeciwpyłkowy masz suchy, to będzie jasność czy odpływ zatkany czy raczej nie. Poza tym obejrzyj jak się da najdokładniej ścianę grodziową od strony silnika, u mnie leciało od lewej strony (od kierowcy). Zdejmij te plasticzki na podszybiu i popatrz. Tam jest taki grzybek, który zatyka dziurę w ścianie, u mnie się rozwalił i lało się do środka.
JA bym rozebrał boczki drzwi. Tam jest folia i może coś się z nią stało i woda po niej spływa zamiast do drzwi (gdzie potem odprowadzana jest na zewnątrz) to spływa do środka auta. Znam już takie przypadki. Wodę wiadrami można było wylewać.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Witaj mialem to samo -problem usunięty.Musisz dostać się do filtra kabinowego i wyciągnąć go, jak jest mokry to napewno wodę sadzi tędy.Na dnie pod filtrem jest wężyk odprowadzający ewentualną wodę i może być przytkany.Powodzenia