ASO Mozga mimo dużego pojęcia, zna tylko wiedzę książkową, a w niej nie ma nic na temat usunięcia klap. wg mozgi np całkowite zaślepienie egr prowadzi do spadku mocy silnika i jego nierównomiernej pracy....co jak wszyscy wiem i wielu już sprawdziło jest bzdurą.
Mozga jako ASO będzie proponował zawsze rozwiązania serwisowe czyli w przypadku EGR-a jego wymianę. Na pewno nie zmodyfikuje Ci oprogramowania w sterowniku silnika, bez czego usuniecie EGR-a jest niemożliwe. Dlatego nie traktuję jego opinii jako ostatecznej tylko chciałbym żeby wypowiedzieli się Ci co usunęli klapy w swoich autach.
Na forum masz same pozytywy od użytkowników co usunęli klapy, sam taki zabieg przeszedłem i nie zaobserwowałem większego spalania, zresztą mój kolektor już był lekko mówiąc w słabym stanie tzn sterowanie klapami, dlatego postanowiłem to wywalić i mieć spokój raz na zawsze z tym kolektorem.
Ja usuwalem klapy jakies pol roku temu i auto zdecydowanie zaczelo lepiej jezdzic. PRzez to ze wczesniej uciekalo powietrze (z tym co domiesza EGR do niego) przez nieszczelnosci na osiach klap syfil sie strasznie kolektor - byl caly mokry z czarnego syfu a w aucie zaczelo smierdziec jakas spalenizna. po zmianie kolektora na bezklapowy i umyciu silnika problem zniknal calkowicie.
Mówił, bo zrobił sobie eksperyment z takim kolektorem, czy mówił, bo mu się wydawało? Bo wiesz - teorie teoriami, a praktyka czasem pokazuje coś zupełnie zaskakującego. Poza tym ASO ma zupełnie inne wytyczne dotyczące napraw i tam nie ma mowy o żadnym spawaniu kolektora w celu usunięcia klap wirowych...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Ja mam kolektor plastikowy i usunalem z niego klapy w Pazdzierniku zeszlego roku ale tylko z przyczyn zapobiegawczych gdyz nic sie z nim zlego nie dzialo.
Gdy usuwalem klapy nie mialem DPF-a i zaslepiony EGR no i oczywiscie remap od Cinka. Nie spodziewalem sie zadnych zmian w kulturze pracy silnika a tu niespodzianka bo po usunieciu klap i wyczyszczeniu kolektora silnik nabral takiego dolu ze nie moglem uwiezycPo remapie mial kopa ale dopiero tak od 2k rpm a teraz tak pieknie ciagnie od dolu do 2k rpm ze banan z twarzy nie schodzi
Jest to zapewne efekt powiekszenia sie dolotu przez samo przeczyszczenie jak i usuniecie klap z ich oskami.
Efekt jest zaje....tywiec polecam!!!
Pozdrawiam
Ponizej kilka zdjec z kastracji kolektora
Acha bylbym zapomnial... dobrze, ze usunalem klapy bo mechanik stwierdzil luzy oski na trzecim cylindrze, wiec kiedys moglaby sie klapka urwac...![]()
Ostatnio edytowane przez Tomek1986 ; 09-03-2013 o 01:24
Dzięki chłopakiWłaśnie o takie opinie mi chodziło. Jak będę wymieniał rozrząd to przy okazji usunę klapy i wyczyszczę kolektor. Czy widziałeś jak i czym usuwał mechanik klapy z kolektora? Chodzi mi o samo ich usuniecie z wyjętego już kolektora?
Witam, mam nieszczelnośc na 1 i 2 klapie licząc od akumulatora. Największa nieszczelność jest na tej sterującej. Chciałbympozbyc sie tych klap raz na zawsze. Wymysliłem sobie, że otwory w kolektorze po tych grzybkach od sterowania klapami zaślepię tulejkami. Z uwagi na fakt, że musze uporac się z tym w jeden dzień muszęznać srednicę tych otworów aby wcześniej zamówić je u tokarza. Dlategomamgorącą prośbę: może ktoś z Was co wywalał te klapy coś pamieta. Byłbym również wdzięczny o kilka danych: jak jest ze spalniem i przyspieszeniem samochodu po wywaleniu tych klap.
Pozdrawiam Jarek.
przepraszam za niemila uwage ale moze sobie plastelina zaklej??Jak chcesz to zrobic tulejkami??Nie wiem moze sie da.Ja pojechalem do Tomka i w 4 godziny mi zrobili wszystko.Zdjeli kolektor i zalozyli zaspawany z tym ze oczywiscie mieli drugi juz wczesniej zaspawany.Nie lepiej by bylo zebys pomyslal o czyms takim??Bylo na forum jak jest ze spalaniem i przyspieszeniem.Zmiany jezeli sa to nieodczuwalne.Spalanie napewno Ci nie wzrosnie
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html