Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: 147 vs 156

Użytkownik Ogier Avatar MrCryway
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    To raczej złudzenie bo wersja SW ma taki sam promień skrętu jak wersja nadwozia sedan (jedynie 156 z silnikiem 2.6v6 jak i 2,4jtd ma większy promień skrętu)...

To bardzo dużo wyjaśnia w moim przypadku

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    co ci po zwrotności. jak zafire alfa wywali na pierwszej sekcji zakretów
    Alfa zafire weźmie zanim się dojedzie do tego zakrętu i to na wstecznym

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

To raczej złudzenie bo wersja SW ma taki sam promień skrętu jak wersja nadwozia sedan (jedynie 156 z silnikiem 2.6v6 jak i 2,4jtd ma większy promień skrętu)...
    http://www.forum.alfaholicy.org/156/...u_156_gta.html

majster ..sam przyznałeś że 147 1,6 ts lepiej skręca niż 156 chyba ze to nie było 147 ?
    Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 11-03-2013 o 20:41

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    http://www.forum.alfaholicy.org/156/...u_156_gta.html

majster ..sam przyznałeś że 147 1,6 ts lepiej skręca niż 156 chyba ze to nie było 147 ?
    Gdzie, bo nie kumam. W owym temacie mowa byla o gta (tutaj faktycznie różnica jest), a u mnie było coś z drązkami kierowniczymi, bo w jedną strone można bylo zrobic o pół obrotu więcej, lecz po wymianie końcówek, drążków kierowniczych i regeneracji maglownicy + zbieżnosc problem zniknął.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Gdzie, bo nie kumam. W owym temacie mowa byla o gta (tutaj faktycznie różnica jest), a u mnie było coś z drązkami kierowniczymi, bo w jedną strone można bylo zrobic o pół obrotu więcej, lecz po wymianie końcówek, drążków kierowniczych i regeneracji maglownicy + zbieżnosc problem zniknął.
    ok..nie ma co ,, bić piany".Temat rzeczywiście dotyczy GTA ale chłopaki ogólnie również mówią o zwykłej 156.Jak dla mnie / może nie jest to normą / 156 w SW z silnikiem 1,9 miała dość duży promień skrętu co na moim podwórku doprowadzało mnie do wściekłości .Pewnie jeśli pojeździłbym nią dłużej niż pół roku to bym się przyzwyczaił.Mało tego..wydawało mi się że przy skręcie w prawo / chyba / średnica zawracania była większa niż skręcając w lewo.Niby ktoś mi to wytłumaczył..ale coś mało przekonująco .
    Kolega podziękował za porady..określił co wybrał..temat można zamknąć

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

A w zasadzie po co zamykać. Może ktoś jeszcze będzie miał jakieś pytania, które będzie mógł umieścić w tym wątku. Może kiedyś ja się spytam

Użytkownik Świeżak Avatar Amator91
    Mieszka w
    SJ
    Auto
    Kappa Coupe 3.0 V6

Domyślnie

Oczywiście zdam relację z tego co kupiłem w odpowiednim dziale. Skoro chcę odłożyć jeszcze trochę pewnie będzie to w okolicach czerwca-lipca, ale na pewno podzielę się z wami informacją. Dzięki raz jeszcze za pomoc

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Moim Zdaniem najlepszym rozwiazaniem będzie 147 JTD oszczedny lekki a jak nie chcesz nikogo do tyłu pakować to w sam raz

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał LukeMazur Zobacz post
    a jak nie chcesz nikogo do tyłu pakować to w sam raz
    3D przez rok służyło jako minivan do podróży 5cio osobowych na studia. Co prawda bez boxu na dachu sie nie obyło - ale nikt nie narzekał
    Ponadto zaliczyła podróż na 10dniowe wczasy na węgrzech. w 4 osoby z zawartością boxa zapakowaną do wnętrza - bo box postanowił sobie spaść z dachu
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Ogier Avatar MrCryway
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2,4 JTD

Domyślnie

Na kanapie tylnej w 147 też się da ten tego... siedzieć ;D

Endorfina
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich Alfaholików!

Może moje pytanie jest tendencyjne ale ma pewien podtekst. Otóż zastanawiam się nad zakupem Alfy 147 lub 156. Nie ukrywam, że głównym powodem takiego wyboru jest wygląd tych aut. Nie ma innej marki która wyglądałaby tak fantastycznie. Mam tylko jeden problem: na zakup mogę przeznaczyć ok 11 tyś zł. Auto nie będzie zbyt dużo jeździło bo mam auto służbowe bez limitu kilometrów, problem polega na tym, że to skoda a to jakby nie samochód. Za to Alfę uważam za styl życia. Chciałabym poznać szczerą opinię użytkowników na temat tych aut. Głownie chodzi mi o awaryjność o której krążą różne mity i fakty. Czy silniki benzynowe sprawiają problemy? A jak sprawuje się zawieszenie na naszych drogach? Czy jest coś na co należy zwracać uwagę wybierając wersję auta?

Uprawnienia