Strona 1 z 9 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Temat: Kupie AR 156 przed liftem

nowymaniak
    Gość

Domyślnie Kupie AR 156 przed liftem

witam,
    chcialbym sie dowiedziec czy uda mi sie kupic AR 156 przed liftem 1998 - 2000r, 1.9JTD 105KM sedan...w dobrym stanie za max 8000tys zl czy lepiej troche jeszcze poczekac i zaoszczedzic? duzo juz jezdzilem za tym samochodem po Polsce i ciagle wracam z niczym....na allegro samochody te sa najczesciej zajezdzone, w zlym stanie, od handlarzy....wiec dlatego pytam...bo moze ja wybieram tylko takie zle zniszczone i te tysiace przejachanych kilometrów to tylko moja wina?

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

popatrz na naszym bazarze forumowym ,tam tez mozna trafic cos dobrego i pewnego ,ale nie spodziewaj sie od auta 15 letniego przebiegu 120 tys.chociaz rózne dziwy sie zdarzaja

nowymaniak
    Gość

Domyślnie

dzieki kolego patrze wlasnie...wogole to zdecydowalem ze juz po Polsce nie bede jezdzil bo szkoda paliwa patrze tylko łodzkie i mazowieckie juz w ty momencie...co do przebiegu to wiadomo ze nie bedzie mial 100tys tym bardziej ropniak ale juz 300tys to mnie malo interesuje....chce kupic go na dluzej i dlatego szukam czegos porzadnego

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Chcesz kupić 15-sto letniego diesla w dobrym stanie, z przebiegiem mniejszym niż 300 tysi i za jakieś śmieszne pieniądze? Sorry, ale takie rzeczy to chyba tylko u handlarza

nowymaniak
    Gość

Domyślnie

czyli raczej nie mowisz ze nie da rady? moze masz racje lepiej sie wstrzymac troche i przytulic jeszcze troche grosza...dzieki za rade kolego

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

A dużo jeździsz, że diesla szukasz?
    300 tysięcy to nie jest jakoś specjalnie dużo dla zadbanego diesla...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jeśli znajdziesz taką jaka chcesz od alfaholika to może warto będzie w końcu się przejechać i kupić.

P.S. Jest dział porad przy zakupie i tam powinien być ten temat.

nowymaniak
    Gość

Domyślnie

moze masz racje...poprostu juz pól Polski zjechalem i sie troche zraziłem...

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Te 8 tysi to wszystko co masz czy tylko na auto? Bo pamiętaj, że będziesz musiał coś jeszcze dorzucić, a jak wydasz wszystko na auto to może być klops...
    Poczytałeś trochę o tym modelu? O jego zawieszeniu z którym wiele osób ma problemy? Przed kupnem 156 dobrze się zastanów czy wyrobisz psychicznie i finansowo

nowymaniak
    Gość

Domyślnie

na ten moment to wszystko co mam wgl na samochod ale wlasciwie nie mam wydadków za wiele i co miesiac duzo zaoszczedzam...podoba mi sie również 147 ale ta wgl nie jest osiagalna w tej cenie....zawieszenie psuje sie chyba jak w kazdym samochodzie zalezy jak sie jezdzi...a z tego co czytalem to 1.9 JTD 105KM to najmniej awaryjny silnik

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    A dużo jeździsz, że diesla szukasz?
    300 tysięcy to nie jest jakoś specjalnie dużo dla zadbanego diesla...

duzo nie jezdze..do pracy mam 20km a do szkoly 25km do dziewczyny tez nie wiele...chodzi o to ze ropniaki tyle nie pala...ojciec ma seata toledo II 1.9 110KM i jak jezdze nim to pali mi 4,5 a w porównaniu z moja nubira co mialem to dobry wynik...