za jedną 4C mamy dwie GT86![]()
za jedną 4C mamy dwie GT86![]()
A za Giuliettę 2,5 Dacii Logan. I?![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
nooo i to że własnie cena w 99% pokazuje jaki samochód w jakiej klasie się znajduje i dla jakiego klienta jest wyprodukowany![]()
[QUOTE=saroo;1132975]Teraz wydaje się, że silnik ten jest konstrukcyjnie oparty na starym TBi. Zastosowano tylko lekkie materiały.
[QUOTE]
Silnik jest nowy skoro cały blok został zmieniony i projektowany od nowa. Część rozwiązań wykorzystano ze starego projektu co jest całkiem naturalne, przecież inżynierowie nie będę za każdym razem wymyślali od nowa kołaO ile ten silnik bedzie lepszy od starego wyjdzie "w praniu".
Nowy TBI będzie pewnie stosowany w innych samochaodach Alfy bo projektowanie silnika pod limitowany i niszowy model jest całkowicie nieopłacalne. Ja stawiam na to że mocniejszą wersję nowego TBI zastosują w najmocniejszej Giulietcie, powiedzmy GTA - żeby Ci którzy napalili się na 4C ale zdali sobie sprawę że ich na nią nie stać, wydali pieniądze na Alfę bardziej praktyczną i mieli chociaż cząstkę 4C - jej silnik![]()
A w temacie 4C
![]()
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
szef mojej dziewczyny ocipiał na punkcie tego samochodu...
jutro wpłaca jakąś cześć już na auto mam nadzieje, że uda mi się go chociaż na własne oczy zobaczyć
z tego co mi mówiła jest 13 sztuk na PL i już 5ciu chetnych
ten gość jeździ smartem. Kupuje to jako zabawkę.
Chciałbym, żeby było mnie stać na takie zabawki. Swoją drogą to i tak nieźle. Mój szef niedawno kupił mustanga 370 KM. Aż dziw, że jeszcze żyje
![]()