Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Temat: Powerbox w JTD

Użytkownik Ogier Avatar marktds
    Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    no i zdupczyłeś sprawę po całości , choć będziesz się teraz bronił że nie ;

za niecałą stówkę miałbyś galetto , szukasz mapy w dziale tuning na forum na swoje edc15 , i wgrywasz sprawdzoną mapkę (np na 130KM) , możesz mieć egr off , co ważne , masz pewność co do programu , bo koledzy sprawdzą i powiedzą czy jest OK ,

dałeś ciała
    jeśli ktoś udostępni fajną mapę, da instrukcje jak to wgrać to kupie te galetto

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Cytat Napisał marktds Zobacz post
    jeśli ktoś udostępni fajną mapę, da instrukcje jak to wgrać to kupie te galetto
    z tym moze być największy problem, ale moze jest ktoś kto ma mapę i kabel i wykona taka usługe za jakąs opłata
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

też bym skorzystał , tylko odemnie to wszędzie daleko

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Masakra temat;/
    zaczynaja na forum pojawiać sie młodociani tjuningowcy i znawcy.

laduj chłopcze boxa, stozki i wszystko co tylko sie da a potem narzekaj na psujace sie alfy))

Na CF2 zrobię i 150 i blisko 200KM..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Dobra chlopaki bo chyba wam trzeba cos podpowiedziec
    Co do box-a tak kiedys tez chcialem tego z alledrogo ale dalem sobie spokoj znalazlem na Forum odpowiedniego czlowieka ktory pisze sie jako weloo i zglosilem sie do Niego (warto) co prawda odleglosc 400km nie miala znaczenia bo kontaktowalismy sie przez forum. Przerobil mi mape ktora sam wgralem i autko bujalo az milo;D moze warto zapytac co potrzeba i troche poczytac wystarcza logi jak i czym je zrobic to nie trudno tez sie dowiedziec nawet tu z forum galetto nada sie do AR 145 bo sam uzywalem

marktds u Ciebie jest pare drog gdzie mozna logi wykonac jezdze do Dziwnowa co rok na wakacje i znam tamtejsze trasy wokol ZKA
    Jesli chodzi o boxy to hmmm nie wiem co o tym myslec ale napewno nie te z all....

ja U siebie w 159 mam po poprzednim wlascicielu belgu box ktory mozna kupic tam w salonie i kosztuje okolo 1000e (w pl nie do kupienia) ale daja na to gwarancje w salonie wiec nie malo na stronie producenta jest za 700e. podlaczylem przejechalem sie efekty extra! Ale odlaczylem ale uwazam ze takiemu boxowi mozna zaufac podobnie jak boxom z novitec ale szczerze nigdy nie kupilbym takiego boxa sam

nie wierze w stereotypy o boxach ale wole program i napewno to zrobie w najblizszym czasie ja po programie zrobionym przez welo. Do mojej 145 zrobilem okolo 30 tys km i problemu zadnego nie bylo auto jezdzi dalej ale juz nie w moich rekach polecam dowiedziec sie i skorzystac z tego posta

Jak macie pytania pytac bo akurat galletto robilem u siebie i w paru innych sprawdzalem jak dziala nie wgrywajcie gotowcow! Ja zrobilem taki blad i przy nacisnieciu gazu z tylu byla zadyma!! Program musi byc dopasowany do auta. Najlepiej dlatego zgrac swoja mape zeby ja obrobic i oczywiscie egr zaslepiony i kolektor wyczyszczony ssacy wszystko mozna znalezc na forum tez mialem wiele pytan i sa one w roznych dzialach wiec mozna poczytac gdzies tam z mojego profilu napewno polecam w dziale tuning mechaniczny-> chip tuning mapy. Pewnie czasem tez zdarza sie przyzwoite gotowce ale.musza sie zgadzac numery hw i sw. Poczytajcie polecam
    1990mb widze ze masz juz nowa 145 super szkoda troche tamtej TD bo miala bardzo ladny kolor
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 18-03-2013 o 15:12

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    1990mb widze ze masz juz nowa 145 super szkoda troche tamtej TD bo miala bardzo ladny kolor
    już jakiś czas, poprzedniczkę już jakoś przebolałem,dla obecnej belli tez jest odpowiedni temat wiec zapraszam do śledzenia
    dzieki
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Dobra chlopaki bo chyba wam trzeba cos podpowiedziec
    Co do box-a tak kiedys tez chcialem tego z alledrogo ale dalem sobie spokoj znalazlem na Forum odpowiedniego czlowieka ktory pisze sie jako weloo i zglosilem sie do Niego (warto) co prawda odleglosc 400km nie miala znaczenia bo kontaktowalismy sie przez forum. Przerobil mi mape ktora sam wgralem i autko bujalo az milo;D moze warto zapytac co potrzeba i troche poczytac wystarcza logi jak i czym je zrobic to nie trudno tez sie dowiedziec nawet tu z forum galetto nada sie do AR 145 bo sam uzywalem

marktds u Ciebie jest pare drog gdzie mozna logi wykonac jezdze do Dziwnowa co rok na wakacje i znam tamtejsze trasy wokol ZKA
    Jesli chodzi o boxy to hmmm nie wiem co o tym myslec ale napewno nie te z all....

ja U siebie w 159 mam po poprzednim wlascicielu belgu box ktory mozna kupic tam w salonie i kosztuje okolo 1000e (w pl nie do kupienia) ale daja na to gwarancje w salonie wiec nie malo na stronie producenta jest za 700e. podlaczylem przejechalem sie efekty extra! Ale odlaczylem ale uwazam ze takiemu boxowi mozna zaufac podobnie jak boxom z novitec ale szczerze nigdy nie kupilbym takiego boxa sam

nie wierze w stereotypy o boxach ale wole program i napewno to zrobie w najblizszym czasie ja po programie zrobionym przez welo. Do mojej 145 zrobilem okolo 30 tys km i problemu zadnego nie bylo auto jezdzi dalej ale juz nie w moich rekach polecam dowiedziec sie i skorzystac z tego posta

Jak macie pytania pytac bo akurat galletto robilem u siebie i w paru innych sprawdzalem jak dziala nie wgrywajcie gotowcow! Ja zrobilem taki blad i przy nacisnieciu gazu z tylu byla zadyma!! Program musi byc dopasowany do auta. Najlepiej dlatego zgrac swoja mape zeby ja obrobic i oczywiscie egr zaslepiony i kolektor wyczyszczony ssacy wszystko mozna znalezc na forum tez mialem wiele pytan i sa one w roznych dzialach wiec mozna poczytac gdzies tam z mojego profilu napewno polecam w dziale tuning mechaniczny-> chip tuning mapy. Pewnie czasem tez zdarza sie przyzwoite gotowce ale.musza sie zgadzac numery hw i sw. Poczytajcie polecam
    Co do tych logów to powiedz mi jak je robiłeś w 145? W kappie miałem złącze pod kierownicą i nie było problemu , a w 146 wtyczka pod maską hmm używałeś przedłużki kabla usb ? i z pod maski przez szybe do wnętrza?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Marcoo
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa 156 2,5 V6 <3

Domyślnie

Co prawda mam t.s'a ale ja tak robiłem z przedłużką. Kable się nie przytnie, tylko trzeba uważać by nie spadł pod auto.

Mieszka w
    Kamień Pomorski
    Auto
    146 1.9 JTD 99'

Domyślnie

no właśnie to mnie zniechęcało do logów , do tego ja muszę podpinać do interfeju zasilanie osobno tymi krokodylkami , by uzyskać połączenie , więc trochę jest zabawy żeby to podłączyć i zamocować żeby podczas jazdy interfejs nie spadł tam gdzie nie trzeba...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Marcoo
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa 156 2,5 V6 <3

Domyślnie

Dla chcącego nic trudnego