Dzięki za odpowiedz. U mnie wyszłoby chyba trochę taniej gdyż ubezpieczenie brałbym ze współwłaścicielem.
Co myślicie na temat samochodu z powyższego linku ?
Dzięki za odpowiedz. U mnie wyszłoby chyba trochę taniej gdyż ubezpieczenie brałbym ze współwłaścicielem.
Co myślicie na temat samochodu z powyższego linku ?
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
@ Mój ALF
Jaja se robicie że płacicie 500zł za 1.9!!!! Płacę jakieś 360.
- - - Updated - - -
Dokładnie nie pamiętam ale coś w tych granicach.
Gdzie tyle płacisz? Który zakład? Może będzie jeszcze taniej..
No ja mieszkam w samym centrum wrocławia i parking mam niestety tylko miejski więc powiedzieli mi, że to jest główna przyczyna wysokiej składki.. a były takie gdzie wołali mi ponad 1000 zł.. np ergo hestia gdzie w dodatku mam drugi samochód więc myślałam, że bedzie taniej. Poprzedni właściciel miał też 60 % zniżek tyle, że garaż i mieszkał na terenach wiejskich to płacił 490..
Ostatnio edytowane przez aglaja ; 19-03-2013 o 12:34
[QUO-TE=Avari;1137913]Jaja se robicie że płacicie 500zł za 1.9!!!! Płacę jakieś 360.
[/QUOTE]
Nie bardzo wiem w takim razie na czym polega to "robienie sobie jaj"?Kolega pytał ile kosztuje opłacenie 147-ki i każdy napisał ile to kosztuje u niego... ja płace dokładnie 516 zł przy wszystkich możliwych zniżkach(60%) + niewielki % zniżki za ubezpieczenie kolejnego pojazdu w tej samej firmie + niewielka zniżka od zaprzyjaźnionego pośrednika. Mieszkam w mieście które ma około 70 tyś mieszkańców i starałam się wybrać najtańszą firmę.A 340 zł to płaciłam za Matiza który miał pojemność 0,8 więc przy Alfie 1,9 chyba było by trudno(oczywiście zakładam że mówimy o składce za cały rok)ale jak napisał kolega Bocian każda firma ma swoje ceny zależne od wielu czynników.
jeśli mogę coś podpowiedzieć, to lepiej zainwestować w benzynę. Mniej kłopotu z późniejszymi naprawami. Ja w mojej wymieniam olej, leje paliwo i jadę. Z zawieszeniem jest różnie, ale na naszych drogach czy to będzie Alfa, VW czy Honda zawieszenie będzie padało. Tak jest i nie ma co słuchać znawców którzy którzy VW z aluminiowym zawieszeniem.
Kolega ostatnio chwalił się, że kupił żonie Passata (kombi). Chciał baaardzo Alfę 166 ale mechanicy nagadali jego żonie, że te auta sie ciągle psują, częsci drogie i w ogóle d*pa. Teraz pluje sobie w brodę, że posłuchał żony, co roku zawieszenie do wymiany i przynajmniej raz w miesiącu auto stoi w naprawie![]()