Mam trochę narzędzi i rzeczywiście zsunąłem zawleczkę a później założyłem nową. Nie chce ściągać turbiny bo czuję, że będę zaraz musiał wiercić i gwintować a nie specjalnie za tym przepadam.
Mam trochę narzędzi i rzeczywiście zsunąłem zawleczkę a później założyłem nową. Nie chce ściągać turbiny bo czuję, że będę zaraz musiał wiercić i gwintować a nie specjalnie za tym przepadam.
Koledzy podepne się pod temat, a więc i mnie dopadł błąd P0235 tylko że u mnie objawia się to tak, jak zapale zimne auto i trzymam silnik na obrotach to błąd się nie pokazuje i silnik ciągnie normalnie, wystarczy ze pochodzi chwilkę na wolnych obrotach i błąd już wyskakuje, tak samo na zgaszonym silniku, po skasowaniu błędu po chwili z powrotem się on pojawia, fesem sprawdzałem Bost control solenoid to działa ładnie i wychyla sztangę, czujnik ciśnienia doładowania czyściłem i nic to nie dało, więc moje pytanie którego czujnika się czepić i czy może jest ktoś z okolic Przemyśla kto ewentualnie pożyczył by na chwile swoje czujniki do sprawdzenia sprawcy.
Wyskakują mi również błędy:
- P0404 EGR - mam drania zaślepionego i wyjęty grzybek ze środka,
- P0380 Board relay,thermostater or preheat ECU - To chyba od spalonej jednej świecy żarowej.
W przypadku wystąpienia błędu, określenie "silnik ciągnie normalnie" jest już nieaktualne? Czy jak?
Jak ten błąd wyskakuje, to autko już nie jedzie? Czy po prostu błąd sobie istnieje, natomiast autko jest ok?
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
Spróbuj jednak z czujnikiem doładowania - spróbuj w ogóle odłączyć wtyczkę z niego - jak nie będzie różnicy, to problem właśnie w nim.
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
Kolego jak odepnę całkiem czujnik doładowania to na pewno kontrolka się zaświeci i auto nie będzie jechało. Ale idę zaraz sprawdzić co będzie się działo ciekawego po odpięciu tego czujnika. Wie ktoś może czy w 1,9 jest taki sam czujnik doładowania i zawór sterujący turbiną
No i jest tak jak mówiłem czujnik odpięty i teraz cały czas świeci się kontrolka, a z tego wcale nie wynika czy to akurat ten czujnik siedzi.
Ostatnio edytowane przez sqadak ; 20-03-2013 o 21:01