Rozmowa tutaj tyczy się Ceramizerów http://www.ceramizer.pl/
Nie motodoktorów nakładanych łyżką i innych podobnych.
Rozmowa tutaj tyczy się Ceramizerów http://www.ceramizer.pl/
Nie motodoktorów nakładanych łyżką i innych podobnych.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
Noszę się z zamiarem zalania Ceramizera firmy Liqui Molly. Przeczytałem posty na temat ceramizerów na forum Alfy oraz na innych forach. I nasuwa mi się jedno spostrzeżenie......najwięcej wypowiedzi jest przez osoby, które nie miały w ogóle doświadczenia z tym specyfikiem. Są też wypowiedzi osób które mówią że ceramizer nie dał im nic. Natomiast jakieś pół roku temu zalaliśmy z bratem ceramizer do jego auta. Silnik miał zdrowy. Zastosowaliśmy się do instrukcji i zaczęliśmy robić porównania dopiero po przekroczeniu zalecanego 1.500 km. Efekty są następujące: wyciszenie pracy silnika, minimalnie mocniejszy dół oraz ewidentnie niższe spalanie (różnica około 1-1,5 litra). W innych autach ceramizer może nic nie dawać. Ale on nie koniecznie musi od razu dawać efekty. Każdy kto się wypowiada powinien przeczytać, że to nie jest produkt, który ożywia umarłe silniki, a w silnikach zdrowych jeśli nie poprawi nic tak od razu to na pewno przedłuży żywotnośc tego silnika i pozwoli mu dłużej zachować optymalne parametry. A ja jutro leje ceramizer do swojej Alfy i dam znać jak tylko przejadę 1.500 km czy czuć jakąś różnicę.
Ja osobiście użyłem ceramizera do mojego drugiego auta (VW Bora)tyle że do skrzyni biegów.
Szumy w skrzyni ustały i biegi wrzucają się lżej ,coś w tym musi być![]()
Ja mogę się wypowiedzieć na temat ceramizera do układu wspomagania. Kupiłem właśnie z tej stronki i zaaplikowałem do Puga. Mam w nim problem z układem wspomagania. Mianowicie jest luz na kolumnie co objawia się niesympatycznym stukiem w kolumnie przy skrajnie skręconych kołach i przejeżdżaniu po nierównościach. Kolumna i tak jest do wywalenia bądź regeneracji więc nie miałem nic do stracenia. I nie chodziło mi o to żeby ceramizer mi to naprawił tylko do sprawnego auta tego bym nie zaryzykował nalać a tu z czystym sumieniem mogłem spróbować. A nóż pomoże. Efekt?
Stuki są wyraźnie mniejsze, jakby pomogło ale za to kierownica chodzi znacząco ciężej. Tak więc z tym punktem na ich stronie że kierownica lżej będzie się kręcić to byłbym powściągliwy![]()
Odnosnie Ceramizera do wspomagania to moge powiedzieć, że jest to ceramizer po zaaplikowaniu którego najszybciej widać efekty.
W swoich Alfach go wlewałem do każdej i był mocno odczuwalny efekt lżejszego kręcenia kierownicą.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Widzisz.... jak z lekami. Na każdego działa inaczej![]()
Ja dziś zalałem do silnika pojeździmy zobaczymy co się będzie działo. Dodam tylko że silnik mam w bardzo dobrej kondycji.
Akurat planuję badania tego typu środków, w czerwcu powinny być wyniki i to więcej niż jednego, dam znać![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda