Witam.
Po wymianie akumulatora w alfie 146 Boxer mam problem nie z silnikiem lecz z prawym kierunkowskazem jest non stop włączony gdy alarm jest wyłączony. Jest to dość irytujące wie ktoś jak to "naprawić"
Witam.
Po wymianie akumulatora w alfie 146 Boxer mam problem nie z silnikiem lecz z prawym kierunkowskazem jest non stop włączony gdy alarm jest wyłączony. Jest to dość irytujące wie ktoś jak to "naprawić"
Coś się stało z elektryką ale ciężko doradzić,a w czasie jazdy kierunkowskazy działają ok?
Prawy jest stale włączony i jeśli jest włączony migacz to jedynie lekko przygasa.
Lecz ta usterka jest dziwna gdyż przed chwilą zszedłem do auta by WŁĄCZYĆ alarm i po włączeniu stale się świecił prawy migacz ( akumulator rozłączyłem aby prądu nie żarło do tego momentu.) Więc ponownie go wyłączyłem i zdziwiłem się ale było "OK", załączyłem alarm i jest OK wszystko już działa zgodnie z przeznaczeniem. Mimo to nadal nie wiem co jest tego powodem![]()
Możliwe,że centralka alarmu Ci tymczasowo ześwirowała.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
tego się domyśliłemtylko co dalej ??
I wszystkie są czerwone
Po wymianie akumulatora, czasami tak się dzieje... a przynajmniej w moim przypadku. U mnie po włożeniu akumulatora alarm wył co jakiś czas, czyli po prostu sam z siebie się włączał i wył.
I wszystkie są czerwone
Bez wizyty u elektryka może się nie obejść,tylko u dobrego fachowca poszukaj.
Witam. Takie przypadki jak w temacie mają częsta miejsce, są one związane z błędem dotyczącym spadku napięcia w obwodzie alarmu. Komputer alarmu uznał, że ktoś próbuje dostać się do auta. Ponowne przerwanie obwodu i jego zamknięcie załatwiło sprawę. Problem powinien zniknąć. Jak znam życie w aucie jest zamontowany straszak nie alarm. Czyli prosta konstrukcja.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()