Ale więcej kuni to tam nie będzie stąd pomysł jak rozumiem na 6 bieg - też o tym pomyślałem po pierwszej trasie swoim autem. W mieście ten silnik jest spoko, ale po trasie trochę za wysokie obroty.
Ale więcej kuni to tam nie będzie stąd pomysł jak rozumiem na 6 bieg - też o tym pomyślałem po pierwszej trasie swoim autem. W mieście ten silnik jest spoko, ale po trasie trochę za wysokie obroty.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Wiem o co chodziCzęsto jeżdże Nubirą 1.6 bo mojej Alfy mi szkoda na miasto
W zabudowanym rzeczywiście jeździ się przyjemnie, ale w trasie jest nieciekawie chociaż Alfa jest pewnie trochę lepiej wygłuszona
![]()
Wygłuszona może i tak (chociaż nie jestem pewien) ale kwestia tego, że jak przez 200km mam utrzymywać obroty w okolicach 5tys to trochę szkoda silnika.
Też prawda. A czy skrzyni 6 nie było przypadkiem w 166 2.0TS?
W tym modelu to się nie orientuję. Ja na chwilę obecną zrezygnowałem z autostrad bo już nie robię takich długich tras.
Chyba były 6 w 2.0TS w 166. Może podpasiłaby do 1.6![]()
były 6b w 166 2.0 ale to ciężka locha więc nie ma się co dziwić.. 2 pierwsze biegi są w niej bardzo krótkie.
może się okazać, że wcale 6 biegowa skrzynia nie ma krótszych przełożeń. w większości skrzyń 6 czy 5 biegowych na 5 biegu przy 100km/h będzie ok 3000 obrotów w benzynie i ok 2000 obrotów w dieslu, na 6 w benzynie spadły by do ok. 2500-2700 więc dla 300-500 obrotów szkoda kombinacji
Czyli chyba mają krótrze przełożenia![]()