Strona 68 z 79 PierwszyPierwszy ... 18585960616263646566676869707172737475767778 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 790

Temat: Zmieniarka mp3 - zapisy na II turę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kawowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9 16V JTDm 2007r.

Domyślnie

W końcu znalazłem chwilę żeby zamontować zmieniarkę w mojej 159 i po krótkich bojach udało się zmusić Blaupunkta do współpracy ze zmieniarką.
    Wielkie dzięki za organizacje!

Na początku miałem typowy problemy - zmieniarka nie czytała wszystkich katalogów z karty.
    Pomógł prosty reset - na włączonym zapłonie i wyłączonym radiu:
    1) Odpiąłem zmieniarkę
    2) Włączyłem radio i przełączyłem na zmienarkę - pojawił się CD ERROR
    3) Wyłączyłem radio wyłączając zapłon
    4) Podpiąłem zmieniarkę i włączyłem radio - zmieniarka bez zająknięcia pokazała wszystkie wgrane katalogi.

Nie były potrzebne żadne zdrowaśki, czekanie czy inne zaklęcia. ;-)
    Pozdrawiam!

Forecast88
    Gość

Domyślnie

Szanowni, mam pytanie do właścicieli zmieniarki Yatour:

Czy próbowaliście odtwarzać duże pliki mp3 - tak ze 150-300 MB wielkości (2-4 godziny)? Czy Yatour w ogóle radzi sobie z tak dużymi plikami, czy trzeba je dzielić na mniejsze? Jakie największe pliki zdarzyło Wam się odtworzyć bez problemów ze zmieniarką w rodzaju długiego startu, etc.

Zastanawiam się nad zakupem, ale mam sporo audycji radiowych, nagranych w jednym kawałku po kilka godzin. Czytałem na innym forum, że Yatour miewa kłopoty powyżej 50 MB. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Ja mam wrzucone "audycje podzwrotnikowe" W.C. (46 - 53MBsztuka)... każda audycja trwa trochę mniej, jak godzinę. Wiadomo, po przełączeniu, z jednej na drugą, chwilę trzeba odczekać, zanim zacznie się odtwarzać, ale większych problemów nie zauważyłem.
    To są największe pliki u mnie. Nie widzę zresztą problemu, żeby przygotować na komputerze mniejsze mp3? jeśli byłoby to możliwe. W końcu ja przez cały okres używania tej wirtualnej zmieniarki, tylko raz zmieniłem playlistę. Głównie słucham radia (PR3). Zmieniarkę włączam, jak zaczynają politykować.

Forecast88
    Gość

Domyślnie

No właśnie, wiem, że do 50 MB Yatour jakoś sobie radzi, ale co z plikami znacznie większymi?

Oczywiście, że podzielenie na mniejsze pliki nie jest dużym problemem - mogę to zrobić automatem (mp3DirectCut), ale wtedy przerwa trafi zwykle w środek utworu - bez sensu. Mogę je podzielić, ręcznie znajdując przerwy w muzyce, ale przy tych ilościach nagrań, idących już w GB, to kupa roboty, której można uniknąć.

Zastanawiam się, czy kupić Yatour, czy raczej Grom, który jest trochę droższy, ale pliki 200-300 MB czyta szybko i odtwarza bez zacięć.

Może jeszcze ktoś ma doświadczenia z naprawdę dużymi mp3?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar semri
    Mieszka w
    Bydgoszczy
    Auto
    166 3.2 V6 Ti

Domyślnie

Miałem 4 foldery, sety po 100-200MB, w każdym po ok 8mp3, czytał w miarę sprawnie, ale co 3 set
    Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie

Forecast88
    Gość

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Wygląda na to, że dla bardzo dużych plików najpewniejszym rozwiązaniem będzie stary, dobry mp3 player, podłączony przez gniazdo Aux.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce '21

Domyślnie

Wysłałem maila z zapytaniem do producenta Yatour odnośnie tego, jak duże pliki urządzenie czyta (mam jedną płytę jako jeden plik mp3 - 97MB) i w jaki sposób dopiera kolejność utworów (mam w jednym folderze zestaw typu "top 100", pliki są numerowane od 001 do 100, ale Yatour odtwarza je w jakiejś tajemniczej kolejności).

Na pierwsze pytanie dostałem odpowiedź, że oni testują pliki około 10MB i proszą o nieużywanie dużych plików mp3 Co do drugiego pytania to odpisali, że kolejność zależy od czasu ładowania (?). Dzisiaj natomiast trafiłem na informację o dostępnym programie, który "układa" pliki alfabetycznie. Więcej informacji tutaj: http://www.ycarlink.com/pd_13014_How...ur-YT-M06-.htm - sam program to mp3DirSorter: http://funblog.themeparks.de/2009/03...-mp3dirsorter/

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Dlatego wcześniej pisałem, że najlepiej pliki wgrywać TotalCommanderem... ale mogło umknąć wśród 68 stron

Forecast88
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pass45 Zobacz post
    Co do drugiego pytania to odpisali, że kolejność zależy od czasu ładowania
    Chodzi o kolejność zapisu plików na danym nośniku. Dzięki za link do programu, przyda się także do ramki na zdjęcia i serwera DLNA, bo mam podobny problem z telewizorem

trzcina4
    Gość

Domyślnie

Witam! Też zakupiłem sobie taką zmieniarkę, jest podłączona i wszystko gra ale, co jakiś czas po wyłączeniu i ponownym włączeniu radia, wyskakuje napis no cd. Dzieje się tak co jaki czas i nie wiem co z tym zrobić. Wiem, że to nie temat do tego ale tyle ludzi z tą zmieniarką na pewno coś mi poradzi