Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 150

Temat: Gulietta 1.4 tb - do bani?

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Jeśli szukasz bardziej hardcorowego samochodu to lepsze będzie mocne Mito - dużo gorzej wyciszone, dużo twardsze, bardziej czuć prędkość. Giulietta ma być bardziej cywilizowana i nawet w wersji QV jest stosunkowa wygodna i dobrze wyciszona. QV to typowe auto GT a nie potwór na tor.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarna AR 156 1,8T.S. S.W.

Domyślnie

Nie chodzi hałas,twardość,itp,tylko kręci się nisko i przynajmniej mnie,wydaje się bardziej,taka właśnie wygodna,spokojna,jak by Lancia Delta,tylko julka,ma dużo lepsze fotele i prowadzenie.Muszę sie jednak przejechać wersja 235km,wtedy będę miał porównanie.Jeżdziłem,wcześniej 159 z 1,75,to robiło na mnie wrażenia.Wiadomo waga.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał szybka Zobacz post
    Nie chodzi hałas,twardość,itp,tylko kręci się nisko i przynajmniej mnie,wydaje się bardziej,taka właśnie wygodna,spokojna,jak by Lancia Delta,tylko julka,ma dużo lepsze fotele i prowadzenie.Muszę sie jednak przejechać wersja 235km,wtedy będę miał porównanie.Jeżdziłem,wcześniej 159 z 1,75,to robiło na mnie wrażenia.Wiadomo waga.
    TBi nie kręci się wyżej niż MA. Jeśli nie podoba Ci się wysoki moment obrotowy już od 2 tys. obr a nie 4500 jak w TS to TBI Ci sie nie spodoba. W silniku turbo nie ma potrzeby kręcić pod czerwone pole, bo już od 2500 obr masz maksymalny moment. W TS musisz tak robić żeby mieć optymalne osiągi. Jeśli chcesz żeby samochód jechał dopiero powyżej 4 tys. to powinieneś zastanowić się nad nową Hondą Civic 1.8 - tam jest jeden z lepszych silników wolnossących obecnie na rynku.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Może,faktycznie,muszę parę dni polatać MA lub Tbi,to się przekonam.Honda,ma faktycznie fajny motor,ale całokształt,przynajmniej dla mnie,to takie plastikowe nijakie wozidełko.Miałem,przed Alfą kilka japońców i fakt,prawie bezproblemowe w użyciu,ale tylko to.Dopiero,po przesiadce na Alfe,jazda,zaczeła sprawiać przyjemność.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    TBi nie kręci się wyżej niż MA. Jeśli nie podoba Ci się wysoki moment obrotowy już od 2 tys. obr a nie 4500 jak w TS to TBI Ci sie nie spodoba. W silniku turbo nie ma potrzeby kręcić pod czerwone pole, bo już od 2500 obr masz maksymalny moment. W TS musisz tak robić żeby mieć optymalne osiągi. Jeśli chcesz żeby samochód jechał dopiero powyżej 4 tys. to powinieneś zastanowić się nad nową Hondą Civic 1.8 - tam jest jeden z lepszych silników wolnossących obecnie na rynku.
    Ja widziałem wykresy, ale mam wrażenie, że poniżej 3.000 i tak nic się nie dzieje ciekawego. Tak więc zakres użytecznych obrotów jest taki, jak w wolnossaku, tylko niżej .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał szybka Zobacz post
    Może,faktycznie,muszę parę dni polatać MA lub Tbi,to się przekonam.Honda,ma faktycznie fajny motor,ale całokształt,przynajmniej dla mnie,to takie plastikowe nijakie wozidełko.Miałem,przed Alfą kilka japońców i fakt,prawie bezproblemowe w użyciu,ale tylko to.Dopiero,po przesiadce na Alfe,jazda,zaczeła sprawiać przyjemność.
    bardzo ładne podsumowanie tematu, brawo, pięknie, o żeby tak właśnie nasi rodacy myśleli pod pryśnicem, to by było ładnie na naszych nowych autostradach

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

chcesz miec wolnossaca japonska szlifierke to bierz type r, 200 kucy z 2 litra pojemnosci

http://allegro.pl/honda-civic-type-r...073050543.html

zeby bylo smieszniej to 8 zaworowe benzynowe silniki hondy (zeby nie bylo 2 swieczki na cylinder jak w twin smarku montowane do 2007 roku (zanim wymienili je na 16 zavorowe vteki) maja fajna charakterystyke pracy, zblizona do fiatowskich fire czyli ladnie ciagna od dolu, do miasta jak znalazl

Jedyne plusy hondy to jak dla mnie customer care servisow oraz to ze trzymaja cene. Minus ze niestety trzymaja cene.

Zreszta pisalem to kiedys gdzies, user hondy to stan umyslu, tylko chyba alfaholicy moga stawac w szranki

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

dzisiaj miałem okazję pojeździć trochę julką 1,4 MA (170KM). Powiem tak...pojechałem na jazdę pod salon swoją GTV...przejechałem się Julką i radością wróciłem do GTV. Dla mnie Julka mimo tego, że bardzo ładna na zewnątrz (może po za przodem ) i wewnątrz to nie ma kompletnie charakteru. Z przykrością to stwierdzam. Wcześniej miałem 159 mimo, że w dieslu to i tak była bardziej charakterna niż benzynowa Julka. Za tydzień mam objerzdżać QV może odszczekam ten brak charkateru . Jak dla mnie Julka to prostu kolejne wozidełko tylko, że bardzo ładne. Silnik nie zachwyca, bardzo słaby dół (w końcu tylko 1,4) jeździłem wersją z TCT. Skrzynia nawet przyjemna i trybie D nawet fajnie zbija biegi. Silnik dół ma słaby środek przeciętny a w górze tylko wyje....wsiadłem po teście do GTV i kręcilem pod czerwone pole, tak powinna jeździć Alfa !!!
    Born to be wild.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Takie,same miałem ,odczucia po jeżdzie z 170km motorem.Brak,tego,coś,co ma np. moja 156 TS.Mimo,że,ma swoje lata i żaden ścigant,ale jakoś,tak jak w Alfie,być powinno.Czekam,na relację z jazdy QV.
    Chcę,w niedalekiej,przyszłości,kupić,coś nowszego,ale po jazdach Julką,trochę,mój zapał opadł.

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    dzisiaj miałem okazję pojeździć trochę julką 1,4 MA (170KM). Powiem tak...pojechałem na jazdę pod salon swoją GTV...przejechałem się Julką i radością wróciłem do GTV.
    Nie wiem czego się spodziewałeś ale chyba nie tego, że samochód kompaktowy spowoduje u ciebie gęsią skórkę, skoro jeździsz sportowym coupe z silnikiem V6 mocniejszym od tego w Julce o kilkadziesiąt koni.... Giulietta wyprzedza Twoje GTV pod względem wyciszenia, komfortu i walorów użytkowych, dając przy okazji przyzwoite osiągi. Przejedź się innymi kompaktami obecnie oferowanymi - przyznasz wtedy, że Giulietta jest jednym z najbardziej charakternych.
    Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Wcześniej miałem 159 mimo, że w dieslu to i tak była bardziej charakterna niż benzynowa Julka.
    Tutaj to już fantazjujesz Chyba że Twoja 159 JTDM kręciła się wyżej niż Giulietta MA, wtedy zwracam honor