Ja też miałem problem z podnoszeniem klapy, bo nie mieściły mi się pod nią palce. Nawet pan oponiarz, za każdym razem jak chciał mi zrzucone opony włożyć do bagażnika mówił, że dźwiganie klapy to jedyna rzecz jakiej nie lubi w mojej alfie:p
Ale do wczoraj, kiedy przeczytałem ten temat! Zajrzałem, patrzę, jeden odbojnik cały czas wciśnięty, drugi widać nie dawał rady na tyle odepchnąć klapy. Wykręciłem, naoliwiłem i.. coś, do czego wydawało mi się muszę się przyzwyczaić, nigdy więcej nie będzie sprawiało problemu;D
W których rocznikach macie te teleskopowe odbojniki? Ja w 2003 roku mam jeden nierozbieralny element i na to założona gumka.
W przedliftowej chyba nie odskakiwała tak, z tego co pamiętam moją poprzednią, ale i tak dało się klapę otworzyć. Teraz mam poliftową i odskakuje na tyle daleko, że udaje mi się klapę chwycić dużo łatwiej niż w wersji przed. Dla mnie akurat to rozwiązanie to plus poliftu. Jedyny minus to dla mnie zegary- wolałem tuby.
W "przedlifcie" jest wycięcie na zderzaku i też daje się w łatwy sposób otworzyć klapę, choć nie odskakuje tak jak w "polifcie".![]()
Witam wszystkich,
odnalazłem ten temat na internecie ze względu na zastosowany w Alfach 147 po 2004 sprężynowy odbojnik klapy bagażnika. Chciałbym zastosować je w swoim samochodzie (Seat). Ze zdjęć wygląda na to że mocowanie powinno pasować jednak chciałbym się upewnić. Czy mógłby ktoś zmierzyć średnicę gwint odbojnika? Najlepiej "na zewnątrz i wewnątrz gwintu". Będę bardzo wdzięczny.
Mógłbym jeszcze poprosić o numer tych odbojników? Wpisywałem numery ze screenu wrzuconego wyżej przez jednego użytkownika ale google nic nie wyświetla na temat numerów.
Pozdrawiam
Damian
No duże piwo dla kol. cuoreventi i andrzejm36. Normalnie rok temu kręciłem odbojnikami we wszystkie strony, ale nigdy bym się nie domyślił że to wyskakuje. W końcu mogę się cieszyć z otwierania tylnej klapy![]()
Zaskoczenie niesamowite!!!
a już byłem zdeterminowany kupić nowe odbojniki myśląc, że mam te bez sprężynki.
jak się zdejmie gume, to jest otwór na imbus - wystarczy włożyć imbus i pokręcić w lewo/prawo i odskoczy
- - - Updated - - -
bawiąc się teraz, zauważyłem, że odbojniki blokują się, gdy jak się je wciśnie i przekręci maksymalnie w lewo bądź prawo. więc trzeba je ustawić po środku.