Hahahamuszę powiedzieć że szok.. wypiąłem i wpiąłem tą wtyczkę.. i wchodzę w FES'a i udało się go skasować.. kurde.. rok czasu tak jeździłem xD f*ck..
Dzięki za porady wszystkie![]()
Od dwóch dni jeżdzę z nowym rodzajem focha mojej małej złośliwej belli.. otóż tym razem nie kurtyna a airbag.. Sprawdziłem kostki w bagażniku od kurtyn i nic nie dało.. na więcej nie miałem weny przy sprawdzaniu gdyż było to o 0:30 w nocy..
Błąd wygląda tak i skasować się nie da go.. spotkał się ktoś ? gdzie coś pogrzebać wtyczkami?
![]()
Zajrzyj pod fotel pasażera. Jeżeli ostatnio ten fotel duzo jeździł lub ktos siedział po prawej stronie z tylu to mogły sie poluzowac wtyczki.
Dla pewności jak błąd zniknie to pospinaj sobie kostki sciagaczami do kabli elektrycznych.
Ja po takim zabiegu z wszystkimi poduszkami nie mam problemów od 2 lat![]()
Nauczcie się proszę czytać błędy!
Masz problem z poduszką pasażera tą w desce a nie w fotelu czy kurtynie.
Wysłane z mojego GT-I9000
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 25-03-2013 o 11:19
Jakaś aluzja do mojej wypowiedzi?
jabolekq ale pod fotelem ma czujnik wyzwalacza ? więc w nim, może leżeć problem.
W każdym mąć razie, pod fotelem też są kable i to im bym się przyjrzał.
Od tego zacznę.. i mam nadzieję że na tym skończę..
Ogółem błąd wywaliło po tym jak podwozie dotknęło asfaltu na długim głębokim wyboju.. (jakby śpiący policjant tyle że do dołu a nie nad jezdnie..) Ciemno było i nie dało się go wypatrzeć.. auto było na podnośniku strat niema tylko błąd..
Sprawdzę dziś pod fotelami kostkijak nic nie da to poczekam jak będzie więcej czasu bo reszta wtyczek już nie są tak łatwo dostępne..
Kolego(o ile mogę tak napisać)
Poduszki przednie obie są wyzwalane przez centralkę poduszek powietrznych, która ma w sobie czujnik przyśpieszenia bocznego. Dodatkowo są czujniki na słupkach bocznych odpowiedzialne za mierzenie uderzeń bocznych i od nich zależy czy mają wystrzelić poduszki boczne i kurtyny.
Jeżeli MES pokazuje błąd poduszki to w przypadku kurtyny bądź bocznej (w fotelu) opis błędu pokazuje tą informację. Pozostałe dotyczą tylko i wyłącznie poduszek przednich.
Także kolega wheelerwasp02 powinien się udać do autka i rozkręcić schowek pasażera aby się dostać do wtyczki od poduszki przedniej pasażera i tam szukać przyczyny.
![]()
Witam!
TOMAJ w jaki sposób je przeczyściłeś i czym ewentualnie proponujesz?
Też mi się świeci kontrolka od poduszki(na kompie pokazało że górna od strony pasażera) widziałem tą kostkę jak wymieniałem żarówki,
może uda się tym sposobem to zrobić.
Ostatnio edytowane przez laszlo147 ; 25-03-2013 o 15:01