Mam taki błąd, o takim numerze (opisu dokładnie nie pamiętam, ale chyba chodziło o kurtyny), nie mogę go skasować... Jak to naprawić i co to może byc?
Mam taki błąd, o takim numerze (opisu dokładnie nie pamiętam, ale chyba chodziło o kurtyny), nie mogę go skasować... Jak to naprawić i co to może byc?
Czy świeci Ci się czerwona kontrolka airbag? Jeżeli tak to może mój post Ci coś pomoże, widzę problem z połączeniami elektrycznymi airbag'ów z tyłu oraz pod siedzeniami nie jest rzadki.
Link:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post669248
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...
Tak, świeci mi się kontrolka, błąd jest niekasowalny - od razu po skasowaniu pojawia się ponownie.
Wiem o co chodzi z kostkami pod siedzeniami, jednak tutaj z tego co pamiętam jest mowa o kurtynach od strony kierowcy, czyli wychodzi na to, że tych w słupkach (chyba, że się mylę), a tam nie wiem jak dojść do kostek...
Hmm... nie wiem jak jest w SW, ale nie masz podobnej odkręcanej w bagażniku zaślepki jak na schemacie zamieszczonym przeze mnie w linku do postu powyżej? Chyba ta zaślepka powinna się tam znajdować. W Alfach spotyka się dwa rodzaje błędów - błąd poduszek w siedzeniach (uszkodzone połączenie elektryczne - pod siedzeniami) lub w przypadku błędów z kurtynami - połączenie elektryczne w bagażniku. Nie wiem czemu, w poradnikach serwisowych problemy z połączeniami w siedzeniach przypisali jako domenę 147-mek, a przypadki z kurtynami 156.
Poza tym, patrząc na te poradniki serwisowe widzę, że podobne błędy ma masa innych aut - od Audi przez Mercedesa po VW. Często uszkodzeniu ulega połączenie elektryczne, czujniki, maty w siedzeniach.
Ostatnio edytowane przez tomito ; 03-10-2011 o 20:35
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...
Wczoraj przerabiałem ten błąd. Kostka od kurtyny znajduje się w bagażniku ( trzeba zdjąć element pod ostatnią boczną szybą (ja akurat mam tam zmieniarke). Kostka koloru żółtego. Wyciąłem, kable zlutowałem , błąd udało sie skasować. Ciekawa jest konstrukcja tej żółtej kostki. W jej środku znajduje się zwora, gdy kosta się poluźni kable sie zwierają i błąd gotowy.