Jak koledzy wyżej CAŁOŚĆ, mała oszczędność teraz może wygenerować duże straty później.
...... i brać pokwitowanie, rachunek,gwarancje na wykonanie usługi
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Jak rolki sa metalowe to bym wymienil tylko pasek(jedna rolka bywa plastikowa).Tez mam ten dylemat i wymienie tylko pasek,po 20 t km i 6 lat.
Chyba producent określił jasno kiedy nadchodzi czas wymiany rozrządu. Nie wazne, że auto stało i po 5 latach ma przejechane 30tkm. Kompletny rozrząd wymienia się po określonym przebiegu, bądź latach od ostatniej wymiany.
Niestety w PL mamy niską kulture techniczną, a później wychodzą kwiatki....
Wydaje mi się, że dyskusja na temat wymiany samego paska jest zbędna, sam pasek to można sobie wymienić jak np robiło się kpl rozrząd 10 tyś temu, bo nie wiem simering na wałku padł, a nie jak pasek ma za sobą 6 lat, opony zaczynają tracić swoje właściwości po 5 latach od daty produkcji - nawet jakby były nowe, a co dopiero pasek rozrządu. TYLKO I WYŁĄCZNIE KOMPLETNY ROZRZĄD.
Jak wyzej.Komplet dla krezusow.
jusci - czemu twierdzisz że sam sobie zaprzeczam?
Witam . Kolego wymieniaj caly. Zrobisz na raty to dostaniesz po kieszeni. Wiem to bo zrobilem to samo w AR156 i dupa rozrząd sie rozlecial przy 110km/h masakra. Mialem w niej maly przebieg na rozrządzie 43tysiące km ale mial 5lat i oszczędnosc kosztowala mnie 2800PLN za same częsci do glowicy. Jeden strzal paska w życiu alfisty i nałuczka na cale zycie. Bierz komplet i nawed nie pytaj sie czy mozna inaczej.
Ostatnio edytowane przez lukasz159 ; 01-04-2013 o 14:34