Witam
Mam głupie pytanie czy istnieje możliwość ustawienia chwilowego spalania w ICS. Chodzi mi o to żeby na bieżąco pokazywało spalanie tzn co 1-3s. Dotychczas w autach jakimi jeździłem to była taka opcja, a w 166 to pokazuje tylko średnie.
Witam
Mam głupie pytanie czy istnieje możliwość ustawienia chwilowego spalania w ICS. Chodzi mi o to żeby na bieżąco pokazywało spalanie tzn co 1-3s. Dotychczas w autach jakimi jeździłem to była taka opcja, a w 166 to pokazuje tylko średnie.
Podczas jazdy zresetuj i pokaze Ci aktualne spalanie. Innego sposobu raczej nie ma ;]
No tak ale co chwile resetować to trochę męczące XD Przeczytałem instrukcje do ICS-a i nic tam nie pisze o tym niestety.
Nie ma takiej opcji
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
ICS pokazuje w dwóch zakładkach średnie spalanie + parametry jazdy (czas jazdy przejechany dystans), jedno średnią z baku(ogólne), a drugie aktualne.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 01-04-2013 o 14:53
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Mi też tego brakuje ale w 166 nie ma tej opcji.
A takie pytanie z trochę innej beczki żeby nie zakładać innego tematu. Jakie macie spalanie w 3.0 bo po mieście to przy emeryckiej jeździe schodzi mi max do 16l, zaniepokoiło mnie to bo z tego co czytam, to tym silnikiem da sie zejść w mieście przy naprawdę spokojnej jeździe do 13-12.
Mi komputer pokazuje 16,5, ale fakt że lubię czasem uwolnić ten ryk z pod maski.
Niepokojące jest to że ona zbyt bardzo kopci, morze z sondą lambda jest coś nie tak.
Myślę że ok.14-15 w tych warunkach będzie dobrze!
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...