Witam,pokazuje mi u mnie na komputerze średnie spalanie 12,2.Czy to norma?
Witam,pokazuje mi u mnie na komputerze średnie spalanie 12,2.Czy to norma?
ja właśnie zrobiłem trase 89km, zresetowałem kompa przed wyjazdem, od razu na rozgrzanym silniku bo wczesniej jezdzilem, tempomat 90km/h poza zabudowanym miasto 5ty bieg i 55km/h spalanie 7,5 ;o a tak normalnie teraz jak jezdze codziennie do pracy po 10km i silnik sie ledwo grzeje to 10.5
~ taka była piękna ! :C
ja mam 1.6 120km i mi pokazuje na komputerze 8.0 ale koledzy wcześniej pisali, że komputer zaniża o jakiś litr. A jeździsz krótkie odcinki czy długie? miasto? trasa?
mi przy 1.6 120km pali jakieś 11l gazu a na benzynie to tylko jeżdze jak przede mna jakiś lewy kierowca jedzie i trzeba nacisnać pedał gazu wtedy benzynka ;d
Na przejechanych 100 kilometrów około 60 to wypad do ojca za miasto(15 kilometrów w jedną stronę) a reszta to miasto raczej krótkie odcinki.
12.2 benzyny tak ? Sporo ale w granicy tolerancji, w tych autach sa potencjometry w pedale gazu a nie jak normalnie linki przez co pedal jest miekki i lekko chodzi, trzeba mieć delikatna a zarazem sztywna noge żeby nim cały czas nie ruszać ( kilka mm gora dól ) to na prawde pomaga
Pokazuje mi 12,2 na komputerze ale jeżdżę na gazie,na benzynie tylko odpalanie i chwilę się zagrzeje silniczek i potem już sam gaz.
U mnie w mieście pokazuje zazwyczaj ok 11, w trasie tak do 120km/h ok 8l/100km![]()
Jezeli to 12.2 l gazu to nawet malo w takie temp i trasy
Właśnie się zastanawiam jak to jest,bo w rzeczywistości komputer pokazuje spalanie chyba benzyny?A może Lenix Ty mi powiesz,bo masz taką samą alfę,jakie powinny być wskazania sondy lambda po podłączeniu FES-a.U mnie na dwóch pierwszych waha się między 0.25 a 0.8,a na trzeciej jest stale 0.460 bodajże.I nie wiem czy tak ma być czy sonda jest walnięta i stąd takie spalanie.