Witam.
Mam dziwny problem... Jak tankuje paliwo to zapowietrza się zbiornik i wylewa mi paliwo i też nie mogę do końca pistoletu wcisnąć. Tak samo dzieję się jak leje z lejka czemu tak ??
Ar 156 2.0 TS 98r
Witam.
Mam dziwny problem... Jak tankuje paliwo to zapowietrza się zbiornik i wylewa mi paliwo i też nie mogę do końca pistoletu wcisnąć. Tak samo dzieję się jak leje z lejka czemu tak ??
Ar 156 2.0 TS 98r
A nie masz zatkanego albo przełamanego (jeżeli elastyczny, nie wiem jaki jest w 156) przewodu odpowietrzającego? Biegnie od zbiornika wzdłuż wlewu i łączy się z nim w okolicach korka albo tuż za.
od spodu auta to idzie ?
Nie wiem jak to w Alfie, bo się nie patrzyłem.
W jednych samochodach można dojść od spodu w innych trzeba demontować tapicerkę z boku, czasami i tylną kanapę.
Jutro mógłbym ci powiedzieć ja to jest w SW. Ale nie obiecuję, że sedan będzie miał tak samo.
Jak odkręciłeś ten zbiorniczek to do niego idzie niebieski przewód i nim ma wracać powietrze? Np dmuchałem w zbiornik paliwa to powietrza wraca mi tymi dwoma przewodami co idą do tego zbiorniczka.. Wydaje mi się że powinno chyba tym niebieskim hmmm? tą kulkę wyjeb... dzisiaj pojadę na cpn i się okaże czy coś dało czy nie.