kupilem od szwagrow z ciechanowa wysylkowo rezystor dmuchawy ale po wymianie nadal jest lipa i wentylator nie kreci sie na zadnym bieguCo to moze byc jeszcze? chyba ze mi walniety sprzedali
Moze ktos mi pomoze sprawdzic?
kupilem od szwagrow z ciechanowa wysylkowo rezystor dmuchawy ale po wymianie nadal jest lipa i wentylator nie kreci sie na zadnym bieguCo to moze byc jeszcze? chyba ze mi walniety sprzedali
Moze ktos mi pomoze sprawdzic?
Koledzy z Warszawy pomóżcie bmw535i89 żeby miał pewność co do ewentualnego uszkodzenia regulatora napięcia dmuchawy, na pewno pasuje też od modelu 156 2,4 JTD sam sprawdzałem . To dosłownie chwila roboty a szkoda żeby wydawał niepotrzebnie kasę.
A sprawdzałeś czy wszystkie złącza przy wentylatorze są dobrze podłączone, może coś nie kontaktuje ?
A z ciekawości ile wykasowali Cię za ten regulator ?
A na krótko też nie chodzi?
Nie wiem jak na krotko podlaczyc a nie chce nic skopcic :roll:
Kupilem ten rezystor i mechanizm podnoszenia elektr szyb z tylu za 180 razem z przesylka nie pamietam ile za sam regulator ale chyba cos kolo 70 zl
No to dlaczego myślisz, że to rezystor?Napisał bmw535i89
czytalem na forum i najczestsza przyczyna takich objawow byl ten rezystora jak na krotko sprawdzic??
No to sprawdź na początek wszystkie bezpieczniki związane z układem klimatyzacji i nawiewu.
Ja w 166 naliczyłem ich chyba z 5szt.
Potem trzeba sprawdzić wszystkie przekaźniki z tym związane.
Sprawdzić silnik dmuchawy na krótko.
I prawdopodobnie sprawa Ci się rozjaśni.
Jeżeli nadal będziesz widział ciemność to można się wybrać na Egzaminer.
Układ prawdopodobnie jest diagnozowalny tak jak wszystkie układy oparte na serwomotorach.
Jeszcze jedno pytanie:
Sprężarka klimatyzacji Ci się włącza?
Klapy mieszalnika i kierunku nawiewu Ci się przestawiają?
klima dzialala(teraz tez slychac ze cos sie zalacza i przelacza) jak przestawiam nawiewy tez slychac ze sie cos dzieje tylko nie dziala dmuchawa (niedawno jeszcze dzialala). Dodatkowo objawy wczesniej byly takiie ze odpalalem rano auto i czasem dmuchawa sie nie zalaczala dopiero po jakims niedlugim czasie az pewnego pieknego dnia nie wlaczyla sie wogole
I nadal prosze o info jak mam dmuchawe na krotko podlaczyc :shock:
Na wtyczce do silnika dmuchawy powinny być dwa przewody.Napisał bmw535i89
Czarny i jakiś kolor.
Czarny to zwyczajowo masa. Kolor to będzie (+).
Na początek sprawdź napięcia na wtyczce w momencie kiedy dmuchawa powinna działać.
no dobra a co jak jest i co jak nie ma tego napiecia?
i jak podlaczyc na krotko?:mrgreen: