Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: [156] Po wymianie chlodnicy - nadal problem z temperatura al

Krzysiek_wawa
    Gość

Domyślnie [156] Po wymianie chlodnicy - nadal problem z temperatura al

... innego kalibru. Nie wiem czy pamietacie jak napisalem ze gdy wlacze klime w korkach temperatura skacze mi do ponad 110 stopni. Poszedlem za wasza rada i wymienilem chlodnice wody, a za jednym razem poszedl dosc mocno zaklejony syfem skraplacz klimy. Teraz w korkach, bez znaczenia czy wlaczona klima czy nie, temperatura trzyma sie w granicach 90 stopni czyli ok.

Za to podczas jazdy w trasie, przy 90km/h potrafi nawet spasc do 52 stopnii... jako ze chlodnica wymieniona, plyn chlodniczy rowniez zalany nowy, to pada podejrzenie na niedomykajacy sie termostat? Podczas jazdy ogrzewanie jest, nawet silne, uklad nie byl jakos specjalnie odpowietrzany poza odkreconym korkiem wlewowym do zbiorniczka, a pozniej dolewki.

Pomozecie?

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie Re: Po wymianie chlodnicy - nadal problem z temperatura al

Cytat Napisał Krzysiek_wawa
    ... innego kalibru. Nie wiem czy pamietacie jak napisalem ze gdy wlacze klime w korkach temperatura skacze mi do ponad 110 stopni. Poszedlem za wasza rada i wymienilem chlodnice wody, a za jednym razem poszedl dosc mocno zaklejony syfem skraplacz klimy. Teraz w korkach, bez znaczenia czy wlaczona klima czy nie, temperatura trzyma sie w granicach 90 stopni czyli ok.

Za to podczas jazdy w trasie, przy 90km/h potrafi nawet spasc do 52 stopnii... jako ze chlodnica wymieniona, plyn chlodniczy rowniez zalany nowy, to pada podejrzenie na niedomykajacy sie termostat? Podczas jazdy ogrzewanie jest, nawet silne, uklad nie byl jakos specjalnie odpowietrzany poza odkreconym korkiem wlewowym do zbiorniczka, a pozniej dolewki.

Pomozecie?
    Powitać.
    Najprawdopodobniej termostat za wcześnie się otwiera i następuje schłodzenie płynu podczas jazdy. W korku to się nie dzieje, ponieważ płyn schładza się dopiero po załączeniu wentylatora. :wink:
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Krzysiek_wawa
    Gość

Domyślnie

no czesc wszedzie jestes

Musialem wymienic chlodnice bo juz mocno ciekla, a wyjazd sie zblizal... wiem ze przez korek nie dzieja sie takie wahania, chodzilo mi ze odpowietrzalem przez korek wiec powinna byc dobrze odpowietrzona...

czyli mowisz ze to termostat?