Tak, w silnikach TS ECU jest na przepustnicy - każde odłączenie i załączenie wtyczek musi być wykonywane przy odłączonym aku.
- - - Updated - - -
Do TS trzeba stosować oryginały Boscha - inne przepływki zwykle się nie sprawdzają.
Tak, w silnikach TS ECU jest na przepustnicy - każde odłączenie i załączenie wtyczek musi być wykonywane przy odłączonym aku.
- - - Updated - - -
Do TS trzeba stosować oryginały Boscha - inne przepływki zwykle się nie sprawdzają.
Tak myslałem, z tego co mi sie wydaje czyściłem przepustnice przy odpiętym aku., kurde oryginał kosztuje w ch****j kasy, nie stać mnie:/ i tak juz władowałem kupe kasy w ta alfe:/ może przyjmnie sie ta przepływka nieoryginalna.
Musisz pożyczyć lub kupić przepływkę o takim samym numerze jaką masz w silniku.
Koszt nowej w Polsce to ok. 350 zł.
350 zł, tu w Niemczech to 150 eu dzwoniłem sie i pytałem, czyli około 600 zł :/ no ale na ogłoszeniu pisze ze ta przepływka jakas uniwersala, pasuje do większości alf, mozliwe to?
Nie mogę otworzyć tego ogłoszenia, ale jak chodzi o przepływki do TS to sprawdza się tylko oryginał.
Uniwersalny to może być klucz do kibla.
Jak chcesz poczytać to tematów o przepływkach i sondach do TS jest tu bez liku, ale na ogół ci, którzy zaufali sprzedawcom uniwersalnej elektroniki do AR, wyrzucili pieniądze w błoto.
Zresztą mnie też się to przytrafiło.
Co sie działo gdy wymieniłeś przepływke na inna niż Bosha?
Ja akurat przejechałem się na uniwersalnej sondzie.
Ale poszukaj tematów o przepływkach to sam zobaczysz - generalnie te uniwersalne wynalazki nie trzymają parametrów, więc silniki nie mają mocy, kulawo pracują, itd.
kurde:/ oryginalna kosztuje kupe siana, a czy po wymianie będę musiał programować coś?
- - - Updated - - -
Nie chwaląc się moja alfa pracowała super, miała moc itd.. nie ma dużo przejechane 124 tys, to chyba nie jest aż tak wiele? kupiłem w Niemczech z pewnego źródła i jestem 2 właścicielem. Jak ją kupiłem była nieco zaniedbana, starsznie huczło przy 50 km na godz i talepało autem, po wyważeniu felg i wymianie opon wszystko ustało. A teraz sam s***liłem auto bo mi sie nudziło, by to krew zalała :/
Ostatnio edytowane przez marcinxc24 ; 05-04-2013 o 22:02
Generalnie nie ma takiej potrzeby, ale w Twoim przypadku to raczej trzeba będzie zrobić reset i adaptację, bo wyglada na to, że ECU załapał jakieś głupoty i trzeba będzie go tego oduczyć.
może po wymianie przepływki uspokoi się, o ile coś wymiana da. Podłączenie pod ecu 20 eu plus robota, same koszty z ta alfa, jutro śmigam do sklepu, może dadzą mi te przepływke na sprobowanie, nie chce wydać tyle siana, a potem okaże sie ze to jednak coś innego, choć na 99 % to przepływka skoro po jej czyszczeniu auto nie zapala. Dzięki wielkie chłopaki za porady, bylo bardzo pomocne, teraz wiem na czym stoje, zycze dobrej nocy.
Poinformuje was czy coś udało sie zrobić z autem.
Dobranoc.