Raczej taśma tego wyświetlacza.Może być tak że się lekko wysunęła...miałem taki przypadek w takim radiu które sprzedawałem na allegro.Wróciło do mnie niby z uszkodzonym wyświetlaczem którego taśma wysunęła się z gniazda w czasie transportu.Jeśli nie masz zdolności manualnych daj to jakiemuś elektronikowi..małe wkręty blaupunkta / gwiazdki /..
i 20 minut roboty.Powinien za to skasować 20 pln.![]()
Zacznij na allegro w uszkodzonych ...czasami travelpilot blaupunkta można kupić za 50 pln .Z tego co pamiętam to logo alfy jest w procesorze wyświetlacza..więc zmieniając cały wyświetlacz z innego radia nie wyświetli Ci się piękne ALFAROMEO.Byłoby fajnie gdyby to była tylko taśma lub jej nie prawidłowe przyleganie ..tak czy owak daj to komuś co to naprawia.
to tak z wolna koniec wyświetlacza, taśma łącząca także możliwa tylko że to mało kiedy się zdarza, na 99% wyswietlacz do wymiany, raczej używany, nie znalazłem nowego.
coś słabo szukasz...
http://allegro.pl/radio-cd-nawigacja...800367382.html
Tylko pytanie czy to radio powyżej miało podświetlenie na czerwono, bo były jeszcze do VW szmelców takie radia z niebieskim podświetleniem.